Dagligvarehandelen
20.12.2016
God hygiene, riktig temperatur og saltprosent er de tre viktigste faktorene å ta hensyn til når man skal legge ned fisk til raking, sier Tor Wang i en pressemelding fra Mattilsynet.
Han er spesialinspektør ved Mattilsynet i Nordre Buskerud, Hadeland og Valdres. Den ferdige fisken har lang holdbarhet, og skal oppbevares i kjøleskap ved en temperatur på -1 til +4 grader.
Les merNaturlig nedbrytningsprosess Rakfisk lages ved modning av ferskvannsfisk, oftest ørret, laks, røye, harr og sik. Fisken modnes ved hjelp av autolyse, det vil si at det foregår en nedbrytningsprosess ved hjelp av fiskens naturlige enzymer og melkesyrebakterier. Prosessen kan sammenlignes med modning av ost. Rakefisk saltes etter tradisjonelle oppskrifter og modnes ved 6 til 8C i seks til åtte uker.
Det er selve ra


































































































