Dagligvarehandelen
19.04.2016
- Her i trivselsfylket Sogn og Fjordane er lokalmat veldig viktig, sier Ørjan Alme. Han er butikksjef i Extra Førde, og har satset kraftig på lokale spesialiteter.
Er det lokalt, skal det være virkelig lokalt.
- Vi får tilbud om lokale spesialiteter fra for eksempel Voss og Bergen. I denne sammenheng blir det likevel langreist mat. Lokalmat skal være fra trivselsfylket, sier Alme bestemt.
Lokalmatbua Extra Førde åpnet i 2007 og sikret seg Ørjan som butikksjef fra starten av. Til tross for 18 års erfaring fra tekstilbransjen har han vist at han også kan gjøre det godt i dagligvarehandelen. Butikken nådde i fjor en omsetning på 159 millioner kroner, og er med det landets største Extra-butikk.
Lokalmaten er samlet i en egen avdeling, utformet på en måte som gir assosiasjoner til et gårdsbruk. I fjor omsatte Lokalmatbua for tre millioner. Omsetningen har vært jevnt stigende siden bua så dagens lys i 2010. Arealet som er satt av, er på ca. 35 kvadratmeter.
- Du har en formidabel omsetning. Førde er da ikke så stort? - Det bor 12.500 mennes
Gå til mediet- Vi får tilbud om lokale spesialiteter fra for eksempel Voss og Bergen. I denne sammenheng blir det likevel langreist mat. Lokalmat skal være fra trivselsfylket, sier Alme bestemt.
Lokalmatbua Extra Førde åpnet i 2007 og sikret seg Ørjan som butikksjef fra starten av. Til tross for 18 års erfaring fra tekstilbransjen har han vist at han også kan gjøre det godt i dagligvarehandelen. Butikken nådde i fjor en omsetning på 159 millioner kroner, og er med det landets største Extra-butikk.
Lokalmaten er samlet i en egen avdeling, utformet på en måte som gir assosiasjoner til et gårdsbruk. I fjor omsatte Lokalmatbua for tre millioner. Omsetningen har vært jevnt stigende siden bua så dagens lys i 2010. Arealet som er satt av, er på ca. 35 kvadratmeter.
- Du har en formidabel omsetning. Førde er da ikke så stort? - Det bor 12.500 mennes