AddToAny

LO avlyser kurs på dansk ebåtene etter protester

LO avlyser kurs på dansk ebåtene etter protester
Stena Line, Color Line og DFDS nekter alle å bruke havnearbeiderne selskapene har tariffavtale med. Til tross for det inviterte LO i Oslo og Akershus til kurs på DFDS sin ferje nå i september. Nå blir kurset avlyst etter protester fra havnearbeiderne.
Konflikten på Oslo Havn har vart i flere år, men fram til slutten av mai i fjor, benyttet de tre ferjeselskapene de registrerte havnearbeiderne til lossing og lasting av gods, slik tariffavtalen de tre har undertegnet tilsier. Siden den gang har det vært flere markeringer utenfor de tre ferjeselskapene, der havnearbeiderne og deres støttespillere har delt ut løpesedler og vist fram bannere i protest mot at selskapene har utestengt dem fra havnearbeidernes jobber.- En ren provokasjon I begynnelsen av februar ville LO i Buskerud avlyse et LOfavør-kurs om bord på Color Line i slutten av april i år. Det ville de gjøre i støtte med havnearbeidernes kamp mot blant annet Color Line og DFDS, men bare timer senere satte LO sentralt foten ned for avlysningen.

- LO har IKKE vedtatt noen boikottaksjon mot selskapet Color Line. LOfavørkurs og andre bestilte reiser skal selvsagt gå som
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Transportarbeideren

Noe av det jeg aldri har klart å forstå er hvorfor borgerlige politikere og enkelte arbeidsgivere - ikke evner å handle rasjonelt, til tross for at det åpenbart er lønnsomt.
Transportarbeideren hadde i siste nummer en artikkel om den stolte tradisjonen med internasjonal solidaritet. Det ble i 1969 satt i gang en full losse-blokade av USA-druer.
Forbundsleder Lars Johnsen raser over at de som jobber på forbundets grossistoverenskomst ikke får et øre som følge av tariffoppgjøret.
Transportarbeiderforeningen Vestfold-Telemark kan bli splittet og gå inn i to eksisterende avdelinger i Fellesforbundet i de to fylkene dersom Transportarbeiderforbundet slår seg sammen med Fellesforbundet.
Julius Pedersen gjør fremdeles den samme jobben med å hente søppel i Vestfold som før Retur AS gikk konkurs forrige uke, men nå heter arbeidsgiveren Norsk Gjenvinning.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt