AddToAny

Ledervalget i Midtnorsk må trolig gjøres på nytt

Ledervalget i Midtnorsk må trolig gjøres på nytt
Snart 68 år gamle Terje Pedersen ble valgt til ny leder i Midtnorsk Transportarbeiderforening i begynnelsen av april. Siden han er ansatt i foreninga i et vikariat er valget av ham trolig i strid med forbundets vedtekter.
I utgangspunktet var sittende leder Johnny Sletvold innstilt som ny leder av en enstemmig valgkomite, men da valget skulle foretas kom det benkeforslag på Terje Pedersen som fram til utgangen av mars var ansatt som forretningsfører i foreninga. Fra 1. april har Pedersen vært ansatt i et vikariat som saksbehandler fram til den fast ansatte saksbehandleren er tilbake fra pappapermisjon til sommeren.

29-9 til Pedersen
I NTFs mønstervedtekter for foreningene i paragraf 4, andre ledd, heter det at:
«Medlemmer som ansettes eller er ansatt i stilling (merkantilt) i forbund, forening eller klubb, kan ikke velges til tillitsverv i organisasjonens vedtektsorganer. Disse kan heller ikke velges som delegater til landsmøte, eller verv som det tillegger landsmøtet å velge etter vedtektene.»
Til tross for at dette ble påpekt, valgte årsmøtet å se bort fra dette og likevel gå til valg på Pedersen som ny leder. Det endte med brakseier. Pedersen som blir 68 år i mai, fik
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Transportarbeideren

Noe av det jeg aldri har klart å forstå er hvorfor borgerlige politikere og enkelte arbeidsgivere - ikke evner å handle rasjonelt, til tross for at det åpenbart er lønnsomt.
Transportarbeideren hadde i siste nummer en artikkel om den stolte tradisjonen med internasjonal solidaritet. Det ble i 1969 satt i gang en full losse-blokade av USA-druer.
Forbundsleder Lars Johnsen raser over at de som jobber på forbundets grossistoverenskomst ikke får et øre som følge av tariffoppgjøret.
Transportarbeiderforeningen Vestfold-Telemark kan bli splittet og gå inn i to eksisterende avdelinger i Fellesforbundet i de to fylkene dersom Transportarbeiderforbundet slår seg sammen med Fellesforbundet.
Julius Pedersen gjør fremdeles den samme jobben med å hente søppel i Vestfold som før Retur AS gikk konkurs forrige uke, men nå heter arbeidsgiveren Norsk Gjenvinning.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt