AddToAny

Lars H. Lindén: Testet båtene til de sprakk

Lars H. Lindén er en av Nordens mest erfarne båtjournalister og har gjennom sin karriere testet over 1000 båter. Ikke alle båtene kom fra det med livet i behold.
- Tenk deg seks-timers-testen vi gjorde i Sandhamn utenfor Stockholm, med tre båter som vi kjørte non-stop, bare avbrutt av førerbytte og drivstoffylling. Vi ville se om båtene tålte det, forteller den anerkjente båtjournalisten og forfatteren og fortsetter: Det var jo ingenting igjen av båtene, de var bare søppel. Til slutt satt vi med vindskjermene i fanget...

Du har kanskje merket deg navnet når du har lest båttester eller praktiske reportasjer i Båtmagasinet; Lars H. Lindén. H-en står for Hilding. Blant kollegaer og venner i Norden kalles Lars Hilding Lindén gjerne for «Lussi», «Hilding» eller «Lasse». Bak alle disse «smeknamn» skjuler det seg en mann med over 50 års erfaring som båtjournalist. I en alder av 81 år er han fortsatt i høyeste grad yrkesaktiv som journalist og forfatter. Da han nærmet seg 80 år kjøpte han filmkamera og begynte å lage film, og i fjor ga han ut sin tredje bok.

Selv møtte jeg Lasse første gang under en båttest i Sverige på slutten av 1990-tallet. Raskt ble det klart at for å omgås den svenske kollegaen var det avgjørende å holde orden på følgende begreper: «Plåta» = ta bilder, «mäta» = gjøre farts- og forbruk

Les mer

Flere saker fra Båtmagasinet

Selvsagt skal ikke Båtmagasinet forkludre den store gleden over å ha et hendig redskap som gjør det lett å hale en hummerteine over ripa.
Båtmagasinet 27.09.2023
Oppdatering siden saken gikk i trykk med Båtmagasinet 8-2023: Ripple Boats var tilstede under Cannes Yachting Festival og der sa de til Båtmagasinet at de hadde mottatt god respons og mye interesse, både blant bransje og publikum. 26.
Båtmagasinet 27.09.2023
- Vi har hatt et samarbeid med Norboat i mange år, men vi har sett at markedsutviklingen er mer krevende enn før som følge av den makroøkonomiske utviklingen som påvirker forbrukernes atferd og handlemønster.
Båtmagasinet 27.09.2023
Alle luker og koøyer om bord som kan åpnes og lukkes, og som har gummipakninger som tetning, bør få et minimum av vedlikehold. Fremfor alt bør pakningene holdes vedlike.
Båtmagasinet 27.09.2023
Går du til anskaffelse av helt ny båt, vet du av erfaring at det alltid er noe som ikke virker som det skal. For oss som bare bruker båten i fritiden er det som regel ikke noe problem å vente litt på nye deler fra forhandleren.
Båtmagasinet 26.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt