AddToAny

Krangel om Oslo Åpne Hus

Krangel om Oslo Åpne Hus
Det populære arrangementet Oslo Åpne Hus (OÅH) har blitt gjenstand for en heftig krangel om opphav og organisasjonsform. OÅH dannet sin egen forening i 2014, noe NAL og OAF nå mener de ikke hadde rett til.
I 2003 ble Oslo Åpne Hus (OÅH) gjennomført for første gang, med NAL og daværende president Gudmund Stokke i spissen. Snart kom også NIL og NLA til, og i 2006 ble OAF med. Statsbygg ble medarrangør i 2008.

Arrangementet har gradvis vokst og det har kommet nye samarbeidspartnere til. Planleggingen av arrangementet har foregått i en samarbeidsgruppe med representanter for de ulike partene. Her har NIL, NLA og OAF vært representert, samt blant annet Plan- og bygningsetaten og Statsbygg.

Stiftet forening

I mars 2014 opprettet Ellen Haukås (OAF-leder 2010-2012) og Erik Collett (OAF-leder 2012-2015) en selvstendig non-profit-forening for å drifte av Oslo Åpne Hus, sammen med

Eva Kvandal fra Statsbygg, Tobias Lahn fra NLA-styret og Anne-Linn Kvalsund fra NIL-styret.

Haukås er nå styreleder i den nye foreningen. Den nye foreningen har videreført den eksisterende samarbeidsgruppa, og gruppas tolv representanter har valgt et styre med fire representanter som sitter i tre år.

Problemet for den nye foreningen er at NAL og OAF mener de ikke ble tilstrekkelig informert om opprettelsen i 2014, og at foreningens nåværende juridiske form er ugyldig. Da Caroline Støvring overtok ledervervet i OAF etter Erik Collett i 2015, og oppdaget at OÅH hadde stiftet egen forening, trakk OAF seg fra samarbeidsgruppa, og er per i dag ikke lenger representert der.

OAF ønsker omforent løsning

På OAFs generalforsamling 17. mars i år ble medlemme

Les mer

Flere saker fra Arkitektnytt

Torsdag 9. mars vil takbaren på Folketeaterbygningen på Youngstorget i Oslo fylles for å markere en milepæl for norske arkitekturblader. Da feires sammenslåingen av Arkitektur-N og Arkitektnytt til papirmagasinet og nettstedet Arkitektur.
Arkitektnytt 02.03.2023
The Plus, Hasle Tre og Sophie Radich skole nominert til Årets Trebyggeri 2022.
Arkitektnytt 02.03.2023
Ja, jeg er «modernist» - hvis det er den rette betegnelsen for en som lar seg begeistre av god moderne design og arkitektur, skriver arkitekt Kim Skaara.
Arkitektnytt 01.03.2023
Innen 31. mars kan man nominere prosjekter til OAFs arkitekturpris 2023.
Arkitektnytt 01.03.2023
Skal Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL) favne flere, må styret arbeide med å utvikle en organisasjonskultur som appellerer mer til unge medlemmer.
Arkitektnytt 28.02.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt