AHO og UiT opprettet i 2013 en masterpilot innen landskapsarkitektur, og i 2015 ble de seks første uteksaminert ved det kunstfaglige fakultetet i Tromsø. Nå utvides dette samarbeidet til et femårig studieløp, med en spesialisering på masternivå som har arktiske landskap og utfordringer i fokus.
I desember ble det, under sluttbehandlingen av statsbudsjettet, bevilget 40 studieplasser, 20 på masternivå og 20 på bachelor. Samarbeidet mellom AHO og Universitetet i Tromsø var utslagsgivende da budsjettforliket mellom de fire samarbeidspartiene H, FrP, V og KrF innvilget studieplassene.
Det er viktig å få på plass denne kompetansen, sa Kristin Vinje (H), medlem av KUF-komiteen, i en pressemelding fra AHO. Vinje har vært en av pådriverne for etableringen av studiet. Hun uttalte videre at samarbeidet som er etablert i pilotutdanningen mellom AHO og UiT, har vist gode resultater og er godt dokumentert.
Det gode samarbeidet gir synergieffekt i møtet med fremtidens utfordringer.
Trolig i 2018
Dette er historisk, sier Marianne Skjulhaug, som er instituttleder for urbanisme og landskap ved AHO.
Det fantastiske er at politikerne har identifisert landskapsarkitekturen som et viktig nasjonalt satsingsområde. Det må hele faget ta til seg og være stolt over.
Skjulhaug sier at AHO og UiT har søkt om disse plassene i flere år.
Vi har tenkt at det kom t