AddToAny

Kommuneadvokaten i Oslo: - Ikke adgang til å forskjellsbehandle kommersielle og ideelle aktører

Kommuneadvokaten i Oslo: - Ikke adgang til å forskjellsbehandle kommersielle og ideelle aktører
Konflikten om hvem som skal få lov til å drive barnehager i Oslo, har blitt ren advokatmat. Nå trappes saken ytterligere opp.
Av: Trine Jonassen

I avtalen mellom Rødt og Oslo kommune står det at kommunen og ideelle virksomheter skal stå for drift av alle nye barnehager i Oslo.

Etter at avtalen var inngått i vår, mente kommuneadvokaten i Oslo at det ikke ville være mulig med loven i hånd, å gi tilskudd til ideelle barnehager og ikke andre. Dette var en kamel Rødt ikke var villig til å svelge og leder Bjørnar Moxnes sa til barneahge.no at partiet ville trekke seg fra hele samarbeidet om det ble innvilget tilskudd til en eneste kommersiell aktør.

Det vil i bunn og grunn bety at partiet trekker budsjettgarantien for de neste fire årene.

Kan ikke kreve utbytteforbud

Dermed bestilte Rødt en ny juridisk vurdering av professor i rettsvitenskap, Tarjei Bekkedal ved Universitetet i Oslo der Bekkedal mener at det vil være innenfor barnehagelovens rammer å

Les mer

Flere saker fra barnehage.no

Fredag ble den nye storsatsingen på de sårbare barna, Barnas verneombud, presentert for barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF). - Jeg tror potensialet for å avdekke vold og overgrep i barnehagene er stort.
barnehage.no 19.01.2020
Det er livet i Sandefjords barnehager!
barnehage.no 17.01.2020
Dette er en hyllest til de fagarbeiderne som står meg nærmest. Dette er en påminnelse av hvor viktige dere er, og hvor takknemlig jeg er for at akkurat dere er der med meg.
barnehage.no 17.01.2020
Formannskapet i Brønnøy kommune fulgte rådmannens innstilling, og vedtok at det ikke skal innvilges nye søknader om tilskudd til barnehagedrift. Dermed ser det mørkt ut for Barnetun barnehage.
barnehage.no 16.01.2020
I løpet av to dager skal det avgjøres om stengingen av Gnist Trøa blir utsatt - eller om barnehagen må lukke dørene 1. mars.
barnehage.no 16.01.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt