AddToAny

Kjøttindustriens skitne markedsføring

MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, jubler: En undersøkelse som de har bestilt, indikerer at flere nordmenn nå kan ha kjøpt ideen om kjøtt og egg som «rene råvarer».
Interessen rundt ultraprosessert mat har vist seg å være gunstig for kjøttindustrien. Den har nå muligheten til å markedsføre rødt kjøtt som et mer « naturlig» og «renere» valg.
Stadig flere studier viser at kjøtt, ikke bare prosessert, men også såkalt «rent» rødt kjøtt, gir kreft, hjerteinfarkt og diabetes type to.
Selv om konseptet med «rene råvarer» appellerer til forbrukere, er dette ikke annet enn et markedsføringsgrep som tjener til å avlede oppmerksomheten fra de negative helsemessige, miljømessige og sosiale konsekvensene av et høyt kjøttforbruk.
Dette er synd, fordi stadig flere studier viser at kjøtt, ikke bare prosessert, men også såkalt «rent» rødt kjøtt, gir kreft, hjerteinfarkt og diabetes type to. Og dette i motsetning til ultraprosesserte kjøtterstatninger og frokostblandinger. Ei heller dagens kjøttindustri eller produktet deres er spesielt naturlig eller rent. Her vil vi komme med noen fakta.
Gå til mediet

Flere saker fra Dagligvarehandelen

Tulip lanserer tre nye produkter i Slow Cooked-familien.
Dagligvarehandelen 04.02.2025
Dagligvarehandelen 04.02.2025
Toro Taco Bowl er en ny fersk ferdigrett fra Orkla. Den inneholder kjøtt, bønner og en mengde andre grønnsaker.
Dagligvarehandelen 04.02.2025
Oda lanserer to typer Ida Gran-Jansen-brød fra Korn Bakeri. Ida Gran-Jansens frøbrød inneholder masse næringsrike frø. Ida Gran-Jansens matpakkebrød inneholder knuste korn, som mange barn liker.
Dagligvarehandelen 04.02.2025
Nugatti Crisp er tilbake, melder Orkla. De kan fortelle at kombinasjonen av den originale Nugatti-smaken og sprø crispkuler har vært ønsket tilbake av mange forbrukere.
Dagligvarehandelen 04.02.2025

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt