Natur & miljø
15.06.2016

Natur & miljø har snakket med mange kilder om laks. De aller fleste er enige om at oppdrettsnæringen har store miljøutfordringer. De fleste er også enige om at oppdrettslaks er ok mat, men at man må løse miljøproblemene før man kan spise den med helt ren samvittighet. Én løsning trekkes frem av alle: Lukkede anlegg.
men hva ligger i begrepet «lukkede anlegg»? Hva skjer innen forskning på dette? Blir det ikke veldig store, prangende inngrep i sjøen eller strandsonen av slike? og er det økonomisk forsvarlig? Vi ringte til forskningssenteret CtrlAQUA, som samordner forskningen på lukkede anlegg i Norge. seniorforsker Bendik fyhn terjesen er leder for forskningssenteret, og tror lukkede anlegg, i en eller annen form, kan være med på å løse problemene oppdrettsnæringen har i dag. men ikke bare det: han mener også forskingen som gjøres kan løfte hele næringen til et nytt nivå.
- Høyere potensial enn dagens teknologi
- Det snakkes som
Gå til mediet- Høyere potensial enn dagens teknologi
- Det snakkes som