NNN-arbeideren
30.09.2017
Hvert år kastes det 355 000 tonn fullt brukbar mat i Norge. «Alle» er enige om at noe må gjøres for å redusere matsvinnet. Men hva?
- Å, det luktet litt ekkelt!
Søstrene Synne (10) og Tale (12) Nordby Hvenekilde har akkurat lært trikset om hvordan de kan sjekke om et egg er friskt nok til å spise. De har luktet på egget som var råttent...
Jentene er på «Verdens kuleste dag» på Akershus festning i Oslo. Hos Matsentralen og «Too Good To Go! » lærer søstrene om hvordan de kan bli eksperter på matsvinn.
- Kaster vi så mye brød? sier jentene forundret etter å ha lest noen svimlende store tall på plakater som henger rundt omkring.
Liker ikke gammel grøt
Så lærer de «egg-testen»: To egg legges i vann. Det ene stiger. Hvilket er ferskt? Og hvilket er kanskje for gammelt til å spises?
- Jeg tipper det er egget som stiger, som er gammelt, sier Tale. Hun blir forklart at det er helt riktig, men det betyr ikke nødvendigvis at egget er dårlig og må kastes. Oppfordringen er at vi må bruke sansene våre - se, lukte og smake - før mat eventuelt blir kastet.
- Vi kaster ikke
Les opprinnelig artikkelSøstrene Synne (10) og Tale (12) Nordby Hvenekilde har akkurat lært trikset om hvordan de kan sjekke om et egg er friskt nok til å spise. De har luktet på egget som var råttent...
Jentene er på «Verdens kuleste dag» på Akershus festning i Oslo. Hos Matsentralen og «Too Good To Go! » lærer søstrene om hvordan de kan bli eksperter på matsvinn.
- Kaster vi så mye brød? sier jentene forundret etter å ha lest noen svimlende store tall på plakater som henger rundt omkring.
Liker ikke gammel grøt
Så lærer de «egg-testen»: To egg legges i vann. Det ene stiger. Hvilket er ferskt? Og hvilket er kanskje for gammelt til å spises?
- Jeg tipper det er egget som stiger, som er gammelt, sier Tale. Hun blir forklart at det er helt riktig, men det betyr ikke nødvendigvis at egget er dårlig og må kastes. Oppfordringen er at vi må bruke sansene våre - se, lukte og smake - før mat eventuelt blir kastet.
- Vi kaster ikke


































































































