AddToAny

Justisministeren trekker oppdraget om varslingsombud etter kritikk

Politiets Fellesforbund og hovedverneombudet mente det var umulig å få til et uavhengig, habilt varslingsombud ut fra rammene som ble satt. Nå er de glad justisministeren har trukket oppdragsbrevet.
I mai i år meldte justisminister Emilie Enger Mehl at politiet skulle få et varslingsombud. Dette er noe Politiets Fellesforbund også har jobbet for siden 2015.

Men da oppdragsbrevet kom, valgte Politiets Fellesforbund å trekke støtten på grunn av det de mener var store mangler i oppdragsbrevet. Hovedverneombudet i politietaten reagerte også. Nå har justisministeren snudd, og trekker oppdragsbrevet.

- Politiets Fellesforbund og Unio har helt siden 2015 stått på for å få opprettet et nasjonalt varslingsombud for hele arbeidslivet. Tidligere i år sa Justis- og beredskapsdepartementet at det ville innføre et varslingsombud for politiet. Det var Politiets Fellesforbund i utgangspunktet positiv til da vi tenkte dette kunne være en god start på å få til ombud for alle, men da vi finleste teksten i oppdragsbrevet måtte vi trekke støtten, sier Unn Alma Skatvold, leder av Politiets Fellesforbund, p

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Blir du utsatt for vold i tjenesten kan du ha rett til en oppreisningserstatning, men det er et grunnvilkår at erstatningskravet er tatt med i straffesaken. Men hvem har ansvar for at dette kravet blir tatt med?
Politiforum 01.12.2022
Til tross for gjentatte advarsler fra ekspertene, valgte politiet likevel å bruke ny DNA-teknologi på gamle spor i etterforskningen av drapet på Birgitte Tengs.
Politiforum 01.12.2022
Politiet i Finnmark var usikre på hvordan de skulle håndtere dronetiltalte Andrey Yakunin, som hadde både russisk og britisk statsborgerskap, og ba UD om råd.
Politiforum 30.11.2022
Fortsatt er det kun politidistriktene Sør-Vest, Øst og Troms, i tillegg til Beredskapstroppen, som har tatt i bruk elektrosjokkvåpenet i tjenesten.
Politiforum 30.11.2022
Spesialenheten for politisaker har kommet fram til at en politibetjent i Bergen brøt flere regler da et vådeskudd gikk av på politihuset i Bergen.
Politiforum 30.11.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt