AddToAny

JORD TIL JORD

Perspektiv: Det er brukt polyestertråd for lengst mulig holdbarhet, med tanke på slitasje på sømmer og hold i jakken.
En utfordring er at sytråder av naturlige materialer ikke har samme styrke, eller er for kostbare, slik de er fremstilt i dag. Dette gjør plagget mindre resirkulerbart. Stray Pedersen understreker at hun er innstilt på å prøve andre tråder og nevner sin research på alternativer og hva som kreves i en slik type omstilling. Som en type cellulosebasert tråd som nå er på markedet. Denne tråden krever et kjølelager, er porøs og kan brytes i symaskinen etter 30 minutters kontakt med oksygen. Her kunne man gått sammen i næringsklynger for å finne et godt alternativ til plasttråd.

Hvis vi tar for oss hvor plagget er sydd er heldigvis historien en annen. Nesten all norsk sømproduksjon er utfaset til andre lavkostnadsland og gjør ESP sin produksjon i Oslo unik. Manufacture Oslo tar i bruk digital teknologi for å kunne jobbe smartere i et høykostnadsland som Norge, og er i sitt felt her til lands en av de grønneste alternativene for lokal prototypeutvikling og produksjon av klær.

PLAGGET
Jakkens potensielle levetid er basert på Lillunns kåpeproduksjon på 70-tallet, hvor Stray Pedersen opplever at gamle kunder forteller om egne eller arvede plagg og deres levetid de siste 50 årene. Hun ønsker at pla
Gå til mediet

Flere saker fra Ren Mat

Om eg fortel deg at huda di er eit økosystem, kva ynskjer du å gje ho?
Ren Mat 01.12.2023
Reins Kloster Akevitt, ble først lansert i 2012 etter at Reins Kloster og 3-4 andre gårder med tidligere tilknytning til Klosteret gikk sammen for å lage Norges første økologiske akevitt.
Ren Mat 01.12.2023
DEN GRØNNESTE VINEN er den som ikke drikkes. Slik resonneres det i hvert fall rundt strøm som ikke brukes.
Ren Mat 01.12.2023
Du trenger
Ren Mat 01.12.2023
Julen er høysesong for å nyte vår nasjonalsprit norsk akevitt. Brennevinet har i løpet av de siste tiårene gått fra å være ansett som fattigmanns trøst til å bli en nasjonal merkevare som kan måle seg med hvilken som helst importert brennevin.
Ren Mat 01.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt