AddToAny

- Jeg tror vi har vært for feige!

- Jeg tror vi har vært for feige!
Underutvalgsleder Jørgen A. Bull fra Disiplinærutvalget i Oslo krets mener utvalget burde ha kommet med langt flere varsler på advokater de mistenker bryter reglene. - Terskelen for å varsle er altfor høy, hevder han.
Det var under en diskusjonsseanse på et samlingsmøte for Advokatforeningens syv disiplinærutvalg under Advokatenes fagdager at Jørgen A. Bull la frem sitt klare standpunkt.

Bull er tidligere mangeårig advokat i Simonsen, i dag Simonsen Vogt Wiig, og er i dag pensjonist.

Temaet for diskusjonen var blant annet dette: Hvordan kan disiplinærutvalgene bidra til å forhindre at advokatene gang på gang overtrer regelverket uten at det får konsekvenser for bevillingen?

Diskusjonstemaet var satt opp i kjølvannet av oppslag i Dagens Næringsliv og andre medier den siste tiden om advokater som opptrer i strid med reglene for god advokatskikk, men likevel får fortsette - og sjelden er blitt varslet inn til Tilsynsrådet for advokater fra disiplinærutvalgene i Advokatforeningen.OMDØMME-SVIKT - I USA ble det en gang vist til at advokaters omdømme lå på linje med narkotika-selgernes. Hvis vi fortsetter å få den type medieoppslag vi har hatt den siste tiden, kan vi fort komme dit vi også. Journalister har en enorm makt, og hvis de klarer å spikre inn at advokater er fæle - ja så er vi fæle! Det må vi ta på alvor - og gjøre noe
Gå til mediet

Flere saker fra Advokatbladet

«Det legges i forholdsmessighetsvurderingen også vekt på at det på grunn av advokataksjonen foreløpig er uklart når hovedsaken kan berammes i Høyesterett», heter det i Frostating lagmannsretts kjennelse.
Advokatbladet 21.01.2022
Som advokat har Arne Meltvedt (86) prosedert over tusen saker for Høyesterett, og han er kjent for sine retoriske evner og glimrende prosedyrer. Her kan du lese hans beste råd.
Advokatbladet 21.01.2022
- Det fine ved å være tidlig ute med å sikre etterlevelse av åpenhetsloven er at gode systemer minsker risikoen for at bedriften eksponeres for foretaksstraff, sier partner Halvard Helle i Schjødt. Han har fem råd på veien.
Advokatbladet 20.01.2022
- Foreløpig har vi ikke fått noen tilbakemelding som gjør at det er noen umiddelbar utsikt til at vår aksjon kan avblåses, sier Advokatforeningens leder Jon Wessel-Aas.
Advokatbladet 19.01.2022
- Den handler ikke om taushet, men om åpenhet. Og den handler ikke om advokaten, men om klientens rett til fortrolig rådgivning, sa Merete Smith.
Advokatbladet 18.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt