AddToAny

- Jeg jobber for deg, du jobber ikke for meg

Lana Stock, hoteIIdirektør på Thon HoteI AIta, bIe nyIig kåret tiI Årets Unge Leder i Reisebransjen 2023 av HSMAI. Lana eIsker både naturen i Finnmark og hoteIIbransjen og har oppnådd gode resuItater. I hennes IederstiI er en åpen dør et viktig eIement.
Du har bakgrunn fra både jus og statsvitenskap, hvorfor havnet du i hotellbransjen?
- Da jeg kom til Norge og Finnmark for første gang i 2005, som utvekslingsstudent, falt jeg for den nord-norske naturen. Den lokale kulturen og alle mulighetene for friluftsliv appellerte sterkt til meg, så jeg fant ut at storbylivet kanskje ikke var noe for meg. Jeg har absolutt ikke angret på at jeg valgte reiselivsbransjen fremfor en videre akademisk karriere.

Hva var årsaken til at Thon Hotels nominerte deg til prisen?
- De resultatene hotellet har oppnådd, den posisjonen vi har fått i lokalsamfunnet og den verdiskapningen vi står for i Alta, og ikke minst den dundrende utviklingen er nok den viktigste bakgrunnen for at jeg ble nominert.

Hvordan legger du opp en vanlig arbeidsdag?
- Jeg starter gjerne med å hilse på alle som er på jobb. Jeg tar en daglig runde og det hjelper meg å se situasjonen i de ulike avdelingene. Det er også viktig at jeg er synlig for alle og at de vet at jeg er der for dem. I løpet av arbeidsdagen har jeg alltid åpen dør for alle medarbeidere. Hvis døren til kontoret mitt er åpen er de velkomne, hvis den er lukket er jeg opptatt akkurat da, men prøv gjerne litt senere. Den døren er mest åpen, jeg forsøker så godt jeg kan å være tilgjengelig. Jeg vil være en leder som er der for medarbeiderne og tror jeg har lykkes med det så langt.

Hva gir deg mest i jobbsammenheng?
- Det er den menneskelige kontakten og mestringen jeg og mine medarbeidere får gjennom denne kontakten. Noe av det jeg liker best er å være i frokostsalen og skjenke k
Gå til mediet

Flere saker fra HRR, Hotell, Restaurant & Reiseliv

Anantara Mina AI Arab Ras AI Khaimah Resort har åpnet dørene i De forente arabiske emirater.
Fontanafredda er en anerkjent vinprodusent fra hjertet av Piemonte, men var opprinnelig jaktslottet til Kong Victor Emmanuele II av Sardinia, som senere ble det samlede Italias første konge.
De foreIøpige totaI-taIIene fra Benchmarking AIIiance viser vekst både på rombeIegg og rompris for årets fem første måneder.
All produksjon hos Domaine François Lurton er økologisk. Sulfitt brukes ikke før helt i slutten av produksjonen. - Vi betaler bøndene mer for å drive økologisk, sier François Lurton.
I mai var det verdenspremiere på Eau de Provence Rosé, en vin produsert av druer som høstes etter solnedgang.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt