Barnevernet i Naustdal overtok i november 2015 omsorgen for ekteparet Bodnarius fem barn, inkludert et spedbarn. Saken skapte store rystelser i lokalmiljøet i den vesle kommunen, som teller i underkant av 2000 innbyggere.
De ansatte i barnevernet i Naustdal ble trakassert over telefon og hengt ut på sosiale medier, også med telefonnummer og bilder av sine egne barn.
Kommunen har anmeldt trakasseringen til politiet. De ansatte i barnevernet har fått nye telefonnumre og blir skjermet fra telefonsamtaler utenfra. E-posten siles.
Fylkessekretær Jan Egil Haugland i FO Sogn og Fjordane sier at de ansatte i Naustdals barnevernstjeneste opplever seg godt ivaretatt av sin arbeidsgiver.
* Følg oss på Facebook
- Barnevernet forfølger kristne
Ekteparet Bodnariu sier barnevernet overtok barna fordi de hadde innrømmet å ha klapset dem. Det norsk-rumenske paret er pinsevenner. De sier de oppdrar barna sine i pakt med kristendommen. I kjølvannet av saken har det kommet uttalelser om at kristne forfølges i Norge og at det er ulovlig med kristen oppdragelse her.
En rumensk politikerdelegasjon har også vært på besøk i Naustdal for å få omgjort vedtaket.
Rådmann i Naustdal, Øyvind Bang Olsen, er barnevernets talsperson i mediene. Han viser til barnevernets taushetsplikt, men sier til NRK at barn som forteller om alvorlige hendelser må få vurdert beskyttelse.
Den 6. april ble det ifølge NRK fattet vedtak i Fjordane Tingrett om at babyen skulle komme tilbake til ekteparet Bodnariu.
Norske pinsevenner tar avstand
Nå skjer en omfattende mobilisering i mange land. Den består av et internasjonalt nettverk av pinsevenner, særlig knyttet til rumenske miljøer, utlendinger som har vært i kontakt med barnevernet og aktører i Norge som er misfornøyde med barnevernet.
Den norske pinsebevegelsen vil ikke skrive under på versjonen til Bodnariu-paret.
Pressekontakt Andreas Hegertun i den norske pinsebevegelsen sier til Fontene at bevegelsen generelt har grunnleggende tillit til norske offentlige myndigheters behandling av denne typen saker, og det gjelder også barnevernet.
Hegertun ser derimot ikke bort fra at enkeltpersoner kan oppleve diskriminering og gale beslutninger.
- Vi vet jo at det kan gjøres feil i enkeltsaker,