AddToAny

Hvorfor er matriksbiologi så nyttig for kjøttbransjen?

Hvorfor er matriksbiologi så nyttig for kjøttbransjen?
Alt fra kua kan brukes til å øke inntjeningen for kjøttbransjen, ikke bare biffen. Restråstoffet kan vise seg å være helsebringende. Kanskje man kan lage laboratoriedyrket kjøtt?
Mulighetene er enorme, bare fantasien setter begrensninger. Forskere ved Nofima bruker kunnskapen om muskel og matriks i kombinasjon med celler for å utvikle produkter i tråd med de bioøkonomiske målene. Det seneste eksempelet er bidraget i utviklingen av sårhelingsprodukter av eggeskallmembran.
SÅRHELINGSPRODUKT Hvordan skjer dette i praksis? Suksesshistorien er som følger: Bioteknologiselskapet Biovotec bruker eggemembranen til å lage sårhelingsprodukt. Denne membranen er i utgangspunktet et restavfall, men har vist seg å kunne bli brukt som ingrediens i et sårhelingsprodukt. På denne måten kan restavfall bli et sårhelingsprodukt i form av et plaster, og dermed et svært lønnsomt produkt. Nofimas rolle har vært å teste ut produktet på celler. Kunnskap om celler og matriks har vært helt essensielt i utviklingen av det nye produktet. Forskerne har utviklet cellemodeller med celler som finnes naturlig i kroppen, og som også n
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Angus-bedriftene med forbedring i fjor Nordfjord Kjøtt investerer tungt i renere produksjon Kjøttbransjen på Alimentaria-messen
Kjøttbransjen 15.05.2024
Skjåkmat produserer 200 av disse spekeskinkene i året og det skjer på basis av en stor lokal, frittgående gris. Nå har kyndige NM-dommere kåret denne spekeskinka til Norges aller beste. - Et flott produkt med en god behagelig moden smak. Mør i konsistensen, god modning og mild i smaken. Rett og slett en spekeskinke i særklasse!
Kjøttbransjen 15.05.2024
- Sammen med mine flotte kolleger og medarbeidere i konsernet skal vi fortsette den gode jobben som blir gjort hver eneste dag.
Kjøttbransjen 15.05.2024
Ansatte i kjøttindustrien får økt sine minstelønnssatser (garantilønnen) til 216,15 kroner pr. time, inkludert det generelle tillegget. Det er klart etter at partene i lønnsoppgjøret, NHO Mat og Drikke og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), har kommet til enighet i forhandlingene.
Kjøttbransjen 15.05.2024
Nordfjord Kjøtt (NK) tar store steg mot det grønne skiftet.
Kjøttbransjen 15.05.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt