AddToAny

Hvorfor er matriksbiologi så nyttig for kjøttbransjen?

Hvorfor er matriksbiologi så nyttig for kjøttbransjen?
Alt fra kua kan brukes til å øke inntjeningen for kjøttbransjen, ikke bare biffen. Restråstoffet kan vise seg å være helsebringende. Kanskje man kan lage laboratoriedyrket kjøtt?
Mulighetene er enorme, bare fantasien setter begrensninger. Forskere ved Nofima bruker kunnskapen om muskel og matriks i kombinasjon med celler for å utvikle produkter i tråd med de bioøkonomiske målene. Det seneste eksempelet er bidraget i utviklingen av sårhelingsprodukter av eggeskallmembran.
SÅRHELINGSPRODUKT Hvordan skjer dette i praksis? Suksesshistorien er som følger: Bioteknologiselskapet Biovotec bruker eggemembranen til å lage sårhelingsprodukt. Denne membranen er i utgangspunktet et restavfall, men har vist seg å kunne bli brukt som ingrediens i et sårhelingsprodukt. På denne måten kan restavfall bli et sårhelingsprodukt i form av et plaster, og dermed et svært lønnsomt produkt. Nofimas rolle har vært å teste ut produktet på celler. Kunnskap om celler og matriks har vært helt essensielt i utviklingen av det nye produktet. Forskerne har utviklet cellemodeller med celler som finnes naturlig i kroppen, og som også n
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

O S LO Knappe tre år etter at Oslo-bedriften Åkeberg Skoglunn etablerte fjørfe-selskapet Avempro, har selskapet nå valgt å avhende dette selskapet. Kjøperen, Dorf Holding, skal imidlertid fortsette samarbeidet med Åkeberg på fjørfe-området.
Kjøttbransjen 26.09.2024
Yrkesskadeforsikringsloven sikrer at arbeidstakere som blir syke eller skadet på grunn av hendelser i arbeidsforholdet får erstatning.
Kjøttbransjen 26.09.2024
Noen der ute som trodde at løvbiffen var på vei ut og ikke lenger appellerer til den jevne forbruker? Neida, dette til tider litt «utskjelte» kjøttproduktet lever i beste velgående.
Kjøttbransjen 26.09.2024
Både Troms-bedriften Aron Mat og Oslo-bedriften Metervare ble nylig tildelt spesialitets-merke i forbindelse med Matstreif 2024 i Oslo.
Kjøttbransjen 26.09.2024
I oktober i fjor trådte nytt EU-regelverk for tilsetning av nitritt og nitrat til næringsmidler i kraft. Formålet med det nye regelverket er å minimere risikoen for dannelse av mulig kreftfremkallende stoffer og samtidig opprettholde effektene av nitritter og nitrater mot bakterievekst i matvarene.
Kjøttbransjen 26.09.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt