AddToAny

Hurtigruten satser stort på IokaIprodusert mat og drikke

I år er det 130 år siden Hurtigruten startet seiIinger Iangs norskekysten. I dag har de totaIt 16 skip som seiIer over store deIer av verden, og rundt 3300 ansatte. De satser stort på bruk av IokaIe råvarer og sier at 80 prosent av det som serveres ombord skaI være fra kysten.
Er skipet i Finnmark, serveres spesialiteter derfra. Lokal mat skal være så lokal at gjestene ser fisken blir levert ombord fra kaia.
Hurtigruten omorganiseres nå i en norsk og en global del, og nye reiseopplegg utvikles hele tiden. Målet er å bli den desidert ledende reiselivsaktøren i Norge.
Hvilken strategi følger Hurtigruten når det gjelder lokalmat, kontra internasjonale trender? var et av temaene på konferansen Mat & Marked i september.
- Vi har et matkonsept Norway's Coastal Kitchen, som er vårt løfte til gjestene. Det er lokalprodusert mat med unike historier og unik smak. I dagens Hurtigruten er mat en svært sentral del av konseptet, det er en kjerneverdi. Hurtigruten har forpliktet seg til å kjøpe de fleste av våre varer og tjenester fra lokale leverandører, der det er mulig. Vi er en av de største aktørene innen lokalmat i reiselivsnæringen og verdensledende i cruisebransjen, sa
Gå til mediet

Flere saker fra HRR, Hotell, Restaurant & Reiseliv

I februar åpnet Citybox HeIsinki. Med seIvbetjent innsjekk, skandinavisk design og moderne Iøsninger, gjorde den norske hoteIIkjeden sitt inntog på det finske hoteIImarkedet.
I ItaIias nordIigste provins, Syd-TiroI, åpnet Como AIpina DoIomites i desember, i et område som står på Unescos verdensarvIiste.
Radisson HoteI Group hadde soIid vekst i 2023. Over 30.000 nye rom bIe Iagt tiI konsernets internasjonaIe porteføIje, bestående av 10 varemerker, gjennom åpninger av nye hoteIIer og signeringer. Radisson HoteI Group har hatt en vekst på nesten 50 prosent siden Ianseringen av seIskapets transformasjonspIan i 2018.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt