AddToAny

Hitterværing for en helg

Hitterværing for en helg
Fiskelykke, padling og ballspill i høstsol. Innflyttere og frivillige nøt samværet på Aunøya utenfor Hitra i september da Norsk Folkehjelps Hitra/Frøya inviterte lokallaget i Malm til en helg i kystkulturens ånd.
- Dag! Du utfordrer skjebnen med 16 sluker i vannet, roper Walfred Andersson med kraftig røst fra trekaia på Aunøya. Høsten har ikke tatt helt av, og innimellom skinner sola på det krystallklare sjøvannet.
Lederen i Malm lokallag spøker med Dag, en av de frivillige som har tatt Silwana og Saron med ut på fisketur i trebåt. På kaia kaster så mange ungdommer uti snøret at de titt og ofte fisker hverandre. Walfred henger med Mosab fra Syria, mens kona Heidi Gulling Andersson tar snapshots med mobilen.
- Jeg legger alltid bilder fra arrangementene ut på facebooksidene våre. De er veldig populære, forteller Heidi.
Kidane har allerede fått to kilo torsk på kroken, mens Mosab og Moubarak må nøye seg med småfisk. En sei hales på land, så stopper nappene opp. Kun tang og tare sveives opp fra bunnen i den langgrunne vågen. En og annen sluk går med i dragsuget. Den lokale skipperen Helge kommer til unnsetning i en mellomstor motorbåt og tar med seg seks håpefulle fiskere.
Oppe i hovedhuset ligger laksefileter allerede klare til grilling. Primus motor og hitterværing Miriam Aclima Baglund har fusket med en lokal gave fra Lerøy. Bedre å være føre vâr. Middagsmat må en ha.

FOLK FRA 70 FORSKJELLIGE LAND. Miriam startet lokallaget Hitra i 2014, og nylig slo de seg sammen med Frøya. Laget jobber med integrering av de mange innflytterne som har kommet de siste par årene.

Silwana, Ewen Kidane, Khalid (foran), Jamal og Saber Nasir (bak) jubler over fangsten. I midten skipper Helge.

- I fjor hadde Hitra og Frøya 25 prosent innflyttere, fra 70 forskjellige land. I år gikk andelen ned til rundt 20 prosent, sier Miriam over en kopp kaffe ved langbordet i det nye og fullt utstyrt
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

Det idylliske lokalsamfunnet Xolobeni ligger i Wild Coastregionen på den sørafrikanske østkysten. Nå trues det av planene om å etablere det som kan bli den største åpne titangruven i Afrika.
Appell 23.05.2019
Heidi Andersson har brukt de siste tre årene på å integrere flyktninger i Malm. Og hun har god hjelp - av hele familien.
Appell 23.05.2019
Younes Alshekho (25) kom til Norge som flyktning fra Syria i 2015. Han kom i kontakt med Norsk Folkehjelp mens han bodde på asylmottak i Mandal, og er i dag et aktivt medlem i Solidaritetsungdommen i Bergen.
Appell 23.05.2019
I helga 5.-7. april var 270 medlemmer fra Norsk Folkehjelp samlet til Fagkonferanse Sanitet på Gardermoen. Alt var lagt til rette for noen fullspekkede dager i ekte frivillighetsånd.
Appell 23.05.2019
Det er i fjellet Leif Johan Monsøy (35) føler seg mest hjemme. Han hadde aldri sett for seg at et cruiseskip i nød i stormfull sjø skulle bli hans første oppdrag.
Appell 23.05.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt