AddToAny

HISTORISKE MILEPÆLER

HISTORISKE MILEPÆLER
1948: De norske sykehuskjøkkensjefers forening stiftes 1956: Statens kjøkkensjefsskole (senere Statens skole for kostholdsøkonomer) tar opp de første elevene
1961: Tilslutning til Kommunale Funksjonærers Landsforbund - KFL (forløperen til KFO/Delta) UTDANNINGSKURS: Første kurs som ble arrangert juni 1948 på Rikshospitalet. 77 personer deltok.

KJØKKENSKRIVEREN: Første utgave av Kjøkkenskriveren så dagens lys i desember 1962. Redaktør var Gjertrud Rüsing, og med seg i redaksjonen hadde hun Kjellaug Hagen og Berit Fægri. Alt arbeid foregikk på frivillig basis.
1986: Uravstemning om hvilke grupper som kan tas opp som medlem. Et stort flertall av de som stemte ville slippe inn kokker med fagbrev

1976: Uravstemning om tilknytning. Overveldende flertall for KFL (nå Delta)

1962: Kjøkkenskriveren kommer med sin første utgave

1972: Forslag om tilknytning til Norsk Kommuneforbund
1987: Samarbeidsavtale med Mat för många i Sverige om oppskrifter

1985: Etablering av kontor i Oslo

1976: Navneendring. De norske sykehuskjøkkensjefers forening blir til Norsk Forening for Ernæring og Dietetikk - NFED LANDSMØTE: Fra landsmøtet i juni 1954, som ble avholdt på
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

God folkehelse er ikke bare en verdi i seg selv - det er samfunnets viktigste beredskap. Når kriser rammer, står en befolkning med god fysisk og psykisk helse stødigere.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025
En ny undersøkelse fra facility management-selskapet Toma viser at 2 av 10 nordmenn ofte kaster mat hjemme.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025
Det var mye som sto på programmet da Kost- og ernæringsforbundets fylkesledere og landsstyret hadde sin årlige samling i september. I år var den lagt til Oslo.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025
Hvem har egentlig ansvaret når maten skal sendes ut til hjemmeboende? Mange kommuner bruker frivillige og private biler, andre har egne sjåfører og kjøretøy. Mattilsynet minner om at reglene for matsikkerhet er de samme, uansett hvem som leverer.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025
Middag levert hjem kan være en hjelp på veien for å bidra til at eldre klarer seg selv, og i Lillestrøm kommune er dette en lavterskel-tjeneste som ikke krever vedtak fra kommunen.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt