AddToAny

Her er den nye rammeplanen

Her er den nye rammeplanen
Mindre veiledning og tydeligere krav. Av: Trine Jonassen I dag sender kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen ut forslag til ny rammeplan for barnehagen på høring.
Rammeplanen er barnehagelærernes hellige gral, og det er knyttet store forventninger og spenning til det som skal legge føringer for arbeidet som gjøres i barnehagen de neste årene.

Her kan du selv se forslaget til ny rammeplan. Delta i debatten i kommentarfeltet nederst i saken.

Røe Isaksen er fornøyd med å kunne presentere noen nye, etterlengtede punkter i forslaget. Han vil blant annet styrke barnehagens arbeid med de yngste barna, med mangfold, med måltider, med mobbing og med språk.

- Når 97 prosent av alle barn går i barnehage før de går i skolen, må vi sørge for at de får et godt barnehagetilbud. Med den nye rammeplanen blir barnehagens forpliktelser tydeligere, og det vil redusere kvalitetsforskjeller som finnes mellom barnehagene, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Dagens rammeplan er ti år gammel, den er omfattende, og den er ikke oppdatert på flere områder. Blant annet sier den lite om de yngste barna og de minoritetsspråklige barna.

Viktig tilvenningsfase

- Den nye rammeplanen bygger videre på det beste i norsk barnehagetradisjon der leken har en helt sentral plass. Rammeplanen er blitt betydelig kortere og mer konsis i formen, og den er tydeligere på hva barnehageansatte skal gjøre for at barna skal trives og utvikle seg. For foreldre blir det lettere å vite hva de kan forvente for barna sine, men også lettere for ansatte å gjøre en god jobb, sier Røe Isaksen.

Andelen ett- og toåringer som går i barnehage har økt fra 54 prosent til 81 prosent i perioden 2005-2015. Røe Isaksen mener at de yngste barnas behov er ivaretatt gjennomgående i hele rammeplanen. For første gang er det en egen del om tilvenningsfasen.

- God tilvenningsfase er viktig for barnets videre utvikling og trivsel i barnehagen. Da må foreldre kunne være trygge på at ansatte ser behovet til det enkelte barn, og at de finner gode løsninger lokalt, sier Røe Isaksen.

Følg barnehag

Les mer

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt