AddToAny

Heller forebygging enn reparasjon

Heller forebygging enn reparasjon
Da han vokste opp, var det en ting lege og gründer på e2Helse var sikker på at han ikke skulle bli: Lege. - Både mor og far er leger, så det var jeg helt klar på at jeg ikke ville bli, smiler Andreas Bjørang. Veien fram til legeutdanningen var full av både svinger, og kan hende omveier, men erfaringene han har med seg fra andre ting han har drevet med, kommer til god nytte i dagens legepraksis.
... Ved å ha prøvd andre utdanninger og yrker i praksis, har han fått med seg en respekt for den kunnskapen andre fagpersoner sitter på, og en ydmykhet for det faktum at ingen kan vite alt alene. Var innom flere yrkesretninger
Selv om Andreas visste at han ikke ville bli lege, var førstevalget av utdanning i alle fall innenfor medisin, men det var dyr han så for seg at skulle være pasientene.
- Jeg hadde vært på utveksling i USA, og hadde lyst til å dra dit igjen, så etter videregående begynte jeg på veterinærstudiet i Montana, forteller han.
Han var imidlertid både rastløs og litt skolelei, så et sjuårig studium fortonet seg som en evighet for tjueåringen. Han ville gjøre andre ting før han gikk i gang med en lang utdanning, så etter det første året hoppet han av studiene for å reise.
- I 1993 var jeg på loffen i Australia. Jeg levde livet og lærte mye, sier han.
Så begynte han å studere IT-fag ved Høgskolen i Vestfold. Samtidig jobbet han som lærervikar, og syntes det var et spennende yrke. Dermed skiftet han retning igjen, og begynte på lærerutdanning i stedet. Han fortsatte å jobbe ved siden av studiene, og drev både med IT-undervisning i forsvaret og jobbet som miljøarbeider i psykiatrien.
- Lærerskolen drepte motivasjonen til å bli lærer, sier Andreas, når han forklarer hvorfor han endret yrkesvalg enda en gang.
Det var da han var miljøarbeider han fant ut at han skulle bli lege, og han fortsatte i den jobben mens han leste seg opp til opptaksprøven på medisinstudiet.
Han studerte ved universitetet i Praha, og hadde turnustjeneste i Sverige og på Vestfold Sentralsykehus. Som så mange andre medisinstudenter, hadde han sommerjobber innen pleie og omsorg, og deltok blant annet i ambulansetjeneste.
- Det var allerede mens jeg studerte og hadde turnustjeneste jeg fant ut at jeg hadde mer lyst til å forebygge sykdom enn å reparere, forteller han videre, og der ligger mye av grunntanken bak det han jobber med i dag.

Ønske om bredt samar
Gå til mediet

Flere saker fra Fotterapeuten

Etter et dypdykk i Fotterapeutforbundets historie, dukker det opp en sang fra tiden da forbundet het Norske Fotterapeuters Forbund (NFF), derfor kalt NFF-sangen. Nå kan den jo omdøpes til FTF-sangen. Melodien går på den kjente OL-floka fra OL på Lillehammer i 1994.
Fotterapeuten 15.06.2022
Fagkongressen 2022 finner sted på Thon Hotell Oslo Airport 16.-18. september! Da skal vi også feire Fotterapeutforbundets 70 årsjubileum!
Fotterapeuten 15.06.2022
Thorsen Biovital AS har tatt inn et nytt produkt fra Kerasan. Kerasan Cream Gel er ideell til intensiv punkt-behandling av ekstrem hard hud, nedgrodde negler og ved mykgjøring av neglefalsen.
Fotterapeuten 15.06.2022
Ifølge fungerende avdelingsdirektør Thorstein Ouren i Helsedirektoratet er det viktig at pasienten informeres om hvilke muligheter og begrensninger digitale lege- og hudlegetjenester gir.
Fotterapeuten 15.06.2022
Siden Fotterapeutforbundet ble stiftet i mars 1952, under navnet Norsk Fotpleierforbund, har 21 ulike styreledere sittet ved roret. Fotterapeuten har tatt en prat med Mona Sevlejordet, som satt der ved millenniumskiftet sammen med dagens «kaptein» Inger M. Paulsen.
Fotterapeuten 15.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt