Ren Mat
20.03.2017
Først og fremst må vi bruke urtene, mye og ofte når de er ferske, men så kan vi tørke dem eller fryse dem, lage god olje eller eddik med urter som næringsrike og gode smakssettere.
EN GOD PESTO er noe vi kan bruke til å piffe opp mange retter med. Det er smart å fryse ned pesto så har du alltid litt grønt for hånden til å surre spagettien, poteter eller andre grønnsaker i, en klatt i en suppe, ved siden av fisk eller kjøtt eller på toppen av en god tomatsalat med mozzarella. Bland gjerne vårens nye grønne skudd fra nesle, skvallerkål, løvetannblader eller andre urter du finner på rene steder ute med smakfulle urter fra butikken. Både for å spe på det du kjøper, og for å høste litt av alt det naturen byr på. Lag pestoene mens urtene er helt ferske og nyplukkete.
Kjør dem i en kjøkkenmaskin med litt olje og litt salt, gjerne litt mandler eller pinjekjerner også, til en jevn masse. Bruk olje med lite smak, mindre enn det du normalt ville brukt, kun nok til å få en jevn masse. Suppler med god olivenolje i retten når du lager den.
Bland gjerne flere urter; persille og basilikum, rosmarin og skvallerkål, brennesle og rosmarin, ramsløk og bladpersille. Mange urter supplerer hverandre, noen smaker lite, andre mye - forsøk deg frem. Frys pestoen i små begre eller glass med lokk, fyll til topps så lite luft slipper til. Me
Gå til medietKjør dem i en kjøkkenmaskin med litt olje og litt salt, gjerne litt mandler eller pinjekjerner også, til en jevn masse. Bruk olje med lite smak, mindre enn det du normalt ville brukt, kun nok til å få en jevn masse. Suppler med god olivenolje i retten når du lager den.
Bland gjerne flere urter; persille og basilikum, rosmarin og skvallerkål, brennesle og rosmarin, ramsløk og bladpersille. Mange urter supplerer hverandre, noen smaker lite, andre mye - forsøk deg frem. Frys pestoen i små begre eller glass med lokk, fyll til topps så lite luft slipper til. Me