Forrige uke var jeg ute på en yacht som lå utenfor Monaco. Du vet en sånn båt som de russiske milliardærene har. Vi skal nemlig begynne å levere svinekjøtt til grossistene som har leveranser ut til disse båtene. Herregud, hvor mye rart vi har opplevd etter at vi startet med dette, sier Mark Hayward.
Vi sitter i en nedstøvet og møkkete Toyota Hilux, og ser utover et flere hundre dekar stort jorde, der et førtitalls purkehytter ligger spredt utover, mens store containerskip kan skimtes i Den engelske kanal i horisonten. Mark Hayward røyker rullings, banner som en skurk i en engelsk gangsterkomedie og forteller hvordan han og broren Paul har bygd opp en bedrift der de selv velger hvem de skal selge svinekjøttet sitt til, og der kroner per kilo ikke lenger er et tema.
- Jeg husker da det skjedde, det var for et par år siden. Plutselig var ikke kiloprisen for kjøttet lenger noe som kom opp i forhandlingene med dem som vil kjøpe av oss. Nå betaler de bare den prisen vi sier vi vil ha, forteller Mark.
- Hva får dere for kiloen da?
- Haha! Nei, det sier jeg da for faen ikke!
Velkommen til Dingley Dell Pork i Woodbridge, Suffolk.
700 RESTAURANTER OM DAGENI dag har han og broren 900 purker i utendørs produksjon og slakter litt over 20 000 slaktegriser i året på sitt eget slakteri. Kjøttet deres serveres på 700 restauranter hver dag i ti forskjellige land, og det siste produktet de har klart å selge inn, er en ny type kjøttbolle til et Hong Kong-basert flyselskap. Situasjonen har imidlertid ikke alltid vært sånn.