AddToAny

Gourmet-svinekjøtt verden over

Gourmet-svinekjøtt verden over
SUFFOLK, STORBRITANNIA: Svineprodusentene Mark og Paul Hayward ville bli en uerstattelig del av verdikjeden med deres egen merkevare. Nå serveres grisene deres på over 700 restauranter daglig.

Forrige uke var jeg ute på en yacht som lå utenfor Monaco. Du vet en sånn båt som de russiske milliardærene har. Vi skal nemlig begynne å levere svinekjøtt til grossistene som har leveranser ut til disse båtene. Herregud, hvor mye rart vi har opplevd etter at vi startet med dette, sier Mark Hayward.

Vi sitter i en nedstøvet og møkkete Toyota Hilux, og ser utover et flere hundre dekar stort jorde, der et førtitalls purkehytter ligger spredt utover, mens store containerskip kan skimtes i Den engelske kanal i horisonten. Mark Hayward røyker rullings, banner som en skurk i en engelsk gangsterkomedie og forteller hvordan han og broren Paul har bygd opp en bedrift der de selv velger hvem de skal selge svinekjøttet sitt til, og der kroner per kilo ikke lenger er et tema.

- Jeg husker da det skjedde, det var for et par år siden. Plutselig var ikke kiloprisen for kjøttet lenger noe som kom opp i forhandlingene med dem som vil kjøpe av oss. Nå betaler de bare den prisen vi sier vi vil ha, forteller Mark.

- Hva får dere for kiloen da?

- Haha! Nei, det sier jeg da for faen ikke!

Velkommen til Dingley Dell Pork i Woodbridge, Suffolk.

700 RESTAURANTER OM DAGEN

I dag har han og broren 900 purker i utendørs produksjon og slakter litt over 20 000 slaktegriser i året på sitt eget slakteri. Kjøttet deres serveres på 700 restauranter hver dag i ti forskjellige land, og det siste produktet de har klart å selge inn, er en ny type kjøttbolle til et Hong Kong-basert flyselskap. Situasjonen har imidlertid ikke alltid vært sånn.

Gå til mediet

Flere saker fra Norsk Landbruk

Til tross for at det er et overordnet mål å øke andelen norskprodusert hvete i det norske melet, er hvete også en attraktiv råvare i
Norsk Landbruk 16.05.2024
Etter at melkebonde Geir Jone Pollestad begynte å gjødsle med slange for tre-fire år siden, har avlinga økt med opp mot 25 prosent.
Norsk Landbruk 16.05.2024
Den nye lasteren tar over etter utgående Q98 og passer til traktorer med 250 hestekrefter eller mer.
Norsk Landbruk 16.05.2024
LIER: Gilhus gård i Lier har lenge vært den eneste i Norge som har produsert grønnsaken brokkolini. Bama har slitt med å etterkomme folks behov - selv med import.
Norsk Landbruk 16.05.2024
Hvis ikke traktoren er større enn fjøset, er det ikke en traktor. (Foto: @farm_johndeere_ 9r_490)
Norsk Landbruk 16.05.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt