Bondebladet
14.07.2016
Blåmuggost fra Piemonte og Lombardia får beskyttet betegnelse i Norge. - Viktig for å lykkes i det norske ostemarkedet, sier Italias ambassadør i Norge. «Norge og Italia deler en evne til å jobbe sammen, og til å respektere godt håndverk»
Fra før har to italienske matprodukter - parmaskinke (Prosciutto di Parma) og parmesanost (Parmigiano Reggiano) - norsk beskyttet opprinnelse.
Nå har også gorgonzolaen fått det. Det betyr at det kun er blåmuggost fra regionene Lombardia og Piemonte som får selge denne osten som «Gorgonzola» i Norge.
I Italia fikk Gorgonzola beskyttelse alt for 61 år siden.
- Norge et viktig markedItalienerne er som kjent stolt av sine matskatter, og tirsdag ble den nye beskyttelsesbetegnelsen markert i Den italienske ambassaden i Oslo. Ambassadør Giorgio Novello i Norge understreker at det norske ostemarkedet er viktig for Italia som matnasjon.
- Norge er et rikt land, med høy


































































































