AddToAny

Gi drømmen en sjonse!

Som stolt samarbeidspartner med DNT vil vi takke alle frivillige som tilrettelegger for flotte turopplevelser på fjellet og langs kysten.
- Eg må ha vore mellom fem og ti år då eg gjekk til mora mi og sa at eg skulle bli pelsjegar og ta med pels heim til ho. På den tida budde vi i USA. Då vi skulle tilbake til Norge, var det ei veldig forventning til fjell og natur. Vi reiste heim med Stavangerfjord frå New York til Oslo, eg heldt på å seie Kristiania. Første anløpet var Kristiansand, og då vi segla inn der, var det nokre sandtak bak kaia. Eg stod på ripa og grein «look Mama, can you see the mountains?».
- Den forventninga om natur og fjell må ha vore utruleg sterk.
Stein P. Aasheim er fødd i Trysil og vende tilbake dit i eitt år, før familien flytta til Kolbotn.
- Det året ligg veldig som ein del av fundamentet. Overgangen frå Minneapolis til Trysilelva.
- Eg hugsar ein fisketur med faren min med flugestang oppe i elva, kor det blei mørkt, og det var litt mystikk og spenning.
- Det er berre eit glimt då. Han må stoppe eit sekund. Løfter på brillene. - Det er noko med gamle menn og sentimentalitet.
- Men tilbake til den fisketuren. Når eg fiskar med barnebarnet mitt, eller har opplevingar med barna, det er nokre slike glimt som blir verande og som bidreg til noko seinare. Den fisketuren er ein evigvarande injeksjon som ligg i systemet resten av livet.
Aasheim fortel vidare om å padle ned Glomma i tenåra. Om å bygge stein på stein. Ekspedisjon over Hardangervidda på ungdomsskulen. Ein strabasiøs skitur frå togstasjonen på Lora til Hallingdal for å møte kjærasten. Gamasjane han brukte på turen heng på hytteveggen. Dei laga bestefaren til han av geiteskinn.
Vidare fylgjer ei lang liste turar og ekspedisjonar det knapt er mogleg å halde styr på.
- Om vi tar utgangspunkt i fjell, er det nokre opplevingar som står ut?
Gå til mediet

Flere saker fra Fjell og Vidde

Forfatter og friluftsekspert Marius Nergård Pettersen deler råd og erfaringer med turutstyr.
Fjell og Vidde 19.04.2023
Ull kan brukes året rundt, også til trening med høy intensitet. Det er 100% naturlig, har fantastiske pusteegenskaper og er temperatur-regulerende. Vi har produsert kvalitetsplagg i ull siden 1939 og har stort fokus på å lage plagg med lang levetid, tekniske funksjoner og av myk merinoull.
Fjell og Vidde 19.04.2023
Det kjennes godt å dele gleder.
Fjell og Vidde 19.04.2023
DNT er en forening som elsker sin historie, og som sjelden lar en anledning til å fortelle om den gå fra seg. Men det finnes et unntak: For hvem var nazistene i DNT?
Fjell og Vidde 19.04.2023
Alle mennesker har like stor rett til å være seg selv. Dessverre er det fortsatt behov for å løfte frem dette, og minne om at alle mennesker er like mye verdt.
Fjell og Vidde 19.04.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt