AddToAny

Gammel metode ble rededningen

Den ekstreme tørken i Nordøst-Syria er ødeleggende for familier som har jordbruk som levebrød. For å dempe de negative virkningene av tørken, må mange ty til drastiske virkemidler, som å selge husdyrene sine. Nå har en eldgammel dyrkingsmetode blitt redningen for mange småbønder.
Rundt 80 prosent av befolkningen i provinsen Hasakeh i Nordøst-Syria lever av husdyrhold og av å dyrke jorda. Den vedvarende tørken de siste årene har gjort det stadig vanskeligere for bøndene å berge sine allerede begrensede flokker med buskap. Det er umulig å dyrke eget korn til fôr, og markedsprisene på fôr har derfor skutt i været.
Suleiman og familien hans bor i distriktet Derbasyiah, og er som de fleste andre innbyggerne her avhengig av inntekter fra saue- og geitehold, hovedsakelig fra melk og ull.
- De høye prisene på fôr tvang meg til å selge mange av dyrene på markedet til en lav pris for å kjøpe fôr og redde resten av flokken. Bare slik kunne jeg forsørge kona og de tre barna mine, forteller han.
Selv om familien har sitt eget lille stykke land der de kan dyrke hvete som fôr til husdyrene sine, er de avhengig av jevnlig nedbør. Her er det ingen vanningssystemer som kan hjelpe dem gjennom tørkeperiodene.
Ahmad, en annen bonde i samme landsby, forteller at de for to år siden ble rammet av ekstrem tørke: - Da avlingen sviktet på grunn av for lite nedbør, var jeg ikke lenger i stand til å gi
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

I mars signerte Norsk Folkehjelp en avtale med UDI om drift av akuttmottak ved Gardermoen for å ta imot flyktninger fra Ukraina. For noen er dette den første trygge «havna» etter å ha flyktet fra krigen.
Appell 14.09.2022
Fotball er mye mer enn bare kampen om seier. For spillerne på Ukraina United er det også en sjanse til å være normal ungdom igjen for en stund.
Appell 14.09.2022
Norsk Folkehjelps sanitetsmannskaper har i fem uker pleiet sår og hjemlengsel under årets sommerleirer på Utøya. Under AUFs leir er det ekstra beredskap.
Appell 14.09.2022
Appell 14.09.2022
Appell 14.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt