AddToAny

Gammel metode ble rededningen

Den ekstreme tørken i Nordøst-Syria er ødeleggende for familier som har jordbruk som levebrød. For å dempe de negative virkningene av tørken, må mange ty til drastiske virkemidler, som å selge husdyrene sine. Nå har en eldgammel dyrkingsmetode blitt redningen for mange småbønder.
Rundt 80 prosent av befolkningen i provinsen Hasakeh i Nordøst-Syria lever av husdyrhold og av å dyrke jorda. Den vedvarende tørken de siste årene har gjort det stadig vanskeligere for bøndene å berge sine allerede begrensede flokker med buskap. Det er umulig å dyrke eget korn til fôr, og markedsprisene på fôr har derfor skutt i været.
Suleiman og familien hans bor i distriktet Derbasyiah, og er som de fleste andre innbyggerne her avhengig av inntekter fra saue- og geitehold, hovedsakelig fra melk og ull.
- De høye prisene på fôr tvang meg til å selge mange av dyrene på markedet til en lav pris for å kjøpe fôr og redde resten av flokken. Bare slik kunne jeg forsørge kona og de tre barna mine, forteller han.
Selv om familien har sitt eget lille stykke land der de kan dyrke hvete som fôr til husdyrene sine, er de avhengig av jevnlig nedbør. Her er det ingen vanningssystemer som kan hjelpe dem gjennom tørkeperiodene.
Ahmad, en annen bonde i samme landsby, forteller at de for to år siden ble rammet av ekstrem tørke: - Da avlingen sviktet på grunn av for lite nedbør, var jeg ikke lenger i stand til å gi
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

rekke av lignende arrestasjoner og falske tiltaler mot sosiale ledere i Colombia de siste årene.
Appell 24.04.2023
Når elevene til Oksana Reznichenko forlater huset, må de være forberedt på å møte dødelige eksplosiver.
Appell 24.04.2023
I disse dager lanseres Norsk Folkehjelps nye podcast-satsing Våpenpodden. Målet med podcasten er å sette søkelys på relevante våpenpolitiske temaer som Norsk Folkehjelp jobber med.
Appell 24.04.2023
Norsk Folkehjelps regionkontorer nåes på tlf.: 22 03 77 00 REGION NORD Postboks 6166, 9291 TROMSØ regionskontoret.nord@npaid.org REGION MIDT-NORGE
Appell 24.04.2023
- En bosetter som kommer fra Russland får etter bare en uke alle rettigheter og tjenester tilrettelagt for seg. Vann, hus og alt sammen. En palestiner som bor her og eier jorda si får ikke dekket sine helt elementære behov. Jeg spør deg, hva mener du, som et medmenneske, om denne uretten?
Appell 24.04.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt