AddToAny

Frps Jon Helgheim kritiserer medie-dekningen av den IS-siktede kvinnen

- Jeg reagerer på det massive trykket. Frps innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim mener mediene har drevet kampanjejournalistikk for å få hjem den norske IS-siktede kvinnen og hennes barn.
- Det jeg kritiserer, er det massive trykket som ikke er proporsjonalt i forhold til andre saker hvor mennesker sliter, sier Helgheim til Medier24.

Han mener blant annet at norske mediers reportasjer om kvinnen fra al-Hol-leiren har vært ukritiske og fremstiller henne i en offerrolle.

- Jeg har ingen problemer med at mediene oppsøker enkeltsaker og legger trykk på politikere for å hjelpe, men jeg reagerer på det massive trykket fra mediene som reiser ned og lar en terrormistenkt sitte og uimotsagt lire av seg at hun angrer, sier han videre.

VG er blant dem som har vært i al-Hol-leiren i Syria for å lage reportasjer. Nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken avviser at de har vært for ukritiske.

- Vi har jobbet kritisk og for å få fram mest mulig fakta i denne saken. Vi har hatt et utgangspunkt i å belyse saken bredt, med mange ulike perspektiver. Min påstand er at vi har lyktes veldig godt med det, sier hun til nettstedet.

Håndlykken understreker at saken har offentlig interesse og sier at det er en sak med flere dilemmaer og stor sprengkraft.

- At vi skal ha en omfattende og inngående dekning av det, er opplagt, sier hun.

Image-text:

Innvandringspolitisk talsmann Jon Helgheim i Frp kritiserer mediedekningen av den IS-siktede kvinnen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Minst åtte drept i landet siden 2017. En gruppe væpnede menn skjøt og drepte en journalist i Somalia søndag. Abdiweli Ali Hassan er den åttende journalisten som er drept i landet på tre år.
Journalisten 17.02.2020
- Svært kunnskapsrik, erfaren og analytisk. Ida Søraunet Wangberg (34) blir ny journalist i Fagbladet, skriver ansvarlig redaktør i Fagbladet, Eva Ler Nilsen, i en e-post til Journalisten.
Journalisten 17.02.2020
- Det er nok bindinger i lokalsamfunnet, vi trenger ikke flere, sier professor Paul Bjerke.
Journalisten 17.02.2020
Inviterer til videreutdanning i konstruktiv journalistikk.
Journalisten 17.02.2020
Politiet beslagla dokumenter fra ABC. En domstol i Australia mener det ikke skjedde noe ulovlig da politiet raidet kringkasteren ABC og beslagla dokumenter om krigen i Afghanistan.
Journalisten 17.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt