AddToAny

Frivillig innsats som hobby

Hva er det som får folk til å bruke hundrevis av timer på frivillig innsats år etter år? Utsette seg for både psykiske og fysiske påkjenninger uten å få noe igjen for det - i alle fall ikke i lommeboka. Hva er det som driver dem?
Lederen i Norsk Folkehjelp Horten, Anders Pettersen-Dahl, innrømmer at det hender at han også stiller seg det spørsmålet etter sene kvelder med vaktlister og planlegging for å få alt til å gå opp. Men så var det alt det andre, da.
- Det høres kanskje litt klisjeaktig ut, men gleden over å hjelpe folk er faktisk en drivkraft. Være på sanitetsvakter og få inn barn som griner fordi de har fått skrubbsår på kneet. Når vi har rensa og satt på plaster, er plutselig alt tipp topp igjen.
Samholdet og det gode sosiale miljøet i laget er også en grunn til at Anders trives med å være frivillig. Og at så mange er glad for å se dem.
- På en heavy metal-festival kom en storvokst mann med masse tatoveringer og ringer bort og tok meg i hånda og takka meg. De hadde ikke hatt behov for hjelp av oss, men han ville bare takke for at vi bruker fritida på å passe på dem. Sånne ting får jeg litt nupper på armen av.

KORONAPANDEMIEN. Norsk Folkehjelp Horten har som de fleste andre lag måttet legge om aktivitetene de siste to årene. Under pandemien har 20-25 av medlemmene vært på vakt på vaksinesenter og teststasjon i til sammen 952 tim
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

I mars signerte Norsk Folkehjelp en avtale med UDI om drift av akuttmottak ved Gardermoen for å ta imot flyktninger fra Ukraina. For noen er dette den første trygge «havna» etter å ha flyktet fra krigen.
Appell 14.09.2022
Fotball er mye mer enn bare kampen om seier. For spillerne på Ukraina United er det også en sjanse til å være normal ungdom igjen for en stund.
Appell 14.09.2022
Norsk Folkehjelps sanitetsmannskaper har i fem uker pleiet sår og hjemlengsel under årets sommerleirer på Utøya. Under AUFs leir er det ekstra beredskap.
Appell 14.09.2022
Appell 14.09.2022
Appell 14.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt