AddToAny

Frikjenner entreprenørene

Frikjenner entreprenørene
Pöyry viste i oppdrag fra Viken Skog i 2013 at det var mye dyrere å ta ut tømmer av skogen i Norge enn i Sverige. Et nytt prosjekt frikjenner entreprenørene, det viser at skogeierne må bære mer av ansvaret. Stikkordet er kvalitetsskog.
- Vi må satse mer på kvalitetsskog, mener Ivar Stuve for Østlandsforskning. I en ny rapport viser han at Hedmarks- og Opplandsskogbruket +omtalt i rapporten som Innlandet) kan utløse et potensiale på 150 millioner kroner. 80 av disse handler om økt sagtømmerandel.

- Da prosjektet ble etablert hadde vi mistet tre millioner kubikkmeter masseforedlende industri, og skulle vi få opp ny, måtte vi ha så billig tilgjengelig råstoff som mulig, sier Stuve om bakgrunnen for prosjektet.OPPKLARENDE Prosjektet ville dessuten finne ut hvorfor norsk tømmer var så veldig mye dyrere å ta ut enn svensk, slik rapporten Viken Skog bestilte fra Pöyry i 2013, konkluderte med. Den gang opplevde mange entreprenører det som kritikk av deres jobb. - Mange opp-SAMMENLIKNET:

På oppdrag fra Østlandsforskning har organisasjonssjef i Glommen Ivar Stuve sammenliknet innlandsskogbruket i Norge med svensk og finsk skogbruk. Hvor gode er vi? Og hva kan vi gjøre for å bli bedre, spurte han. Nå er rapporten her.levde at rapporten pekte mest på storskogbruket i Sverige, og store deler av næringen i innlandet i Norge kjente seg ikke igjen i enkelte av sammenligningene. Det trengtes et prosjekt som kunne utdype hvor kostnadene faktisk ligger og avdekke forbedringstiltak. Særlig hvis man skal ha håp om å bygge opp ny industri her til lands. Mjøsen Skog tok på vegne av næringen i innlandet initiativ til et prosjekt som skulle undersøke: «Effektivisering av uttak, omsetning og transport i Innlandskogbruket». Østlandsforskning ble satt til å gjennomføre det, og Innovasjon Norge i Hedmark og Oppland finansierte det. Slik ble dette prosjektet til, forklarer Stuve, - og nå foreligger result
Gå til mediet

Flere saker fra Norsk Skogbruk

- Jeg ser på deg så biskt jeg kan, så hvis mitt blikk kan såre, la det drepe deg, har Anja Gotvasli sagt. Riktignok i rollen som Phebe i Shakespeares «Som dere vil ha det», ikke i rollen som ny styreleder i Allskog.
Norsk Skogbruk 24.05.2024
Sagbrukene blir stadig mer desperate i jakten på tømmer, noe som gjorde at både Södra og Mellanskog satte opp prisene i april. Flere selskaper fulgte etter, og enda flere vil følge på, mener Treebula (tidligere Virkesbörsen).
Norsk Skogbruk 24.05.2024
AT Skog opererer med et «markedstriangel» som omfatter tre typer mottakere - norsk industri, egen industri og eksportkunder, sa styreleder Olav Veum. Det er høye priser i alle de tre kanalene. Bra for skogeier - ikke fullt så bra for industrien som andelslaget eier.
Norsk Skogbruk 24.05.2024
Julaften i år var 24. april - i hvert fall for John Deere. Da ble den nye serien hjulgående skogsmaskiner avduket i Helsingfors. I juni ventes maskinene til Norge - men de første bestillingene har allerede kommet.
Norsk Skogbruk 24.05.2024
- Vi står i et permanent soneforsvar. I den posisjonen er det skammelig vanskelig å skåre, mens motstanderen erfaringsmessig innimellom vil klare å smette inn mål.
Norsk Skogbruk 24.05.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt