AddToAny

Fra hjemmesykepleie til apotek

Fra hjemmesykepleie til apotek
Etter åtte år i hjemmesykepleien på Oppdal hadde Therese Flotten Volden behov for en endring i arbeidssituasjonen. Med begrensede valgmuligheter fant sykepleieren sin plass på apoteket i fjellbygda.
«Apotekmedarbeider og sykepleier» står det på navneskiltet Therese Flotten Volden bærer på jobb.
- Det er en super kombinasjon, og jeg stortrives på apoteket, sier sykepleieren.

Hennes hjemplass, Oppdal, er den sørligste kommunen i Trøndelag fylke. Kommunen huser rundt syv tusen innbyggere og er dessuten en stor hyttekommune. Industri, med blant annet Oppdalskiferen, og fjellturisme er viktige næringer for kommunen. I høysesongen blir innbyggertallet tre-firedoblet.

Da hjemmesykepleier Flotten Volden for ti år siden kjente at tiden var inne for å bytte beite, befant hun seg i en situasjon der stort sett eneste mulighet for å jobbe som sykepleier nettopp var i hjemmetjenesten.
- Jeg kjente blant annet på at turnusjobbingen var vanskelig å kombinere med familielivet. Så da Oppdals eneste apotek, Vitusapotek Oppdal, utlyste en ledig 40-prosentstilling som apotekmedarbeider/apotektekniker, søkte jeg - og fikk jobben.

Hun vinket hjemmesykepleien farvel og fant sin plass på apoteket ganske umiddelbart.
- Etter hvert har stillingsstørrelsen fordoblet seg. Jeg inngår nå i et bra lag som består av tre apotekmedarbeidere, en apotektekniker, fire farmasøyter og to sy

Flere saker fra Farmasiliv

Sommeren er allerede godt i gang, og for første gang på to år har det vært mulig å planlegge litt. Det kan være en etterlengtet ferietur for å se familie og venner, eller til sol og varme i sydligere strøk.
Farmasiliv 21.06.2022
Merete Kjeldsberg er ansatt som ny rådgiver på Parats regionkontor i Trondheim. Hun starter 1. februar 2022. Hun kommer fra bedriften Autronica Fire and Security.
Farmasiliv 24.11.2021
Det er en stor ære å bli valgt til leder for Norges beste arbeidstakerorganisasjon, men jeg er også bevisst mitt ansvar når jeg nå trer inn i vervet. Jeg ser fram til et tett og nært samarbeid med nestleder, generalsekretær, hovedstyret, tillitsvalgte og ansatte.
Farmasiliv 24.11.2021
Pandemien snudde opp ned på arbeidsliv, hverdagsliv og fritid. Plutselig kunne vi ikke møte hverandre på fysiske kurs og konferanser, og alt måtte bli digitalt.
Farmasiliv 24.11.2021
Den 17. og 18. november vil det avholdes landsmøte i Parat. Da skal Parats medlemsgrupper meisle ut Parats politikk og planer for den neste treårsperioden. De skal også velge Parats politiske ledelse - som skal sørge for å gjennomføre planene.
Farmasiliv 21.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt