AddToAny

Formuesverdi på bolig (likningsverdi) - slik klager du

Formuesverdien på boligen - tidligere ligningsverdien - er den verdien som brukes til å beregnes formuesskatten på boligen. Verdiene settes sjablongmessig, og det kan være mulighet for å klage formuesverdien ned.

Trenger du rådgivning: Medlemmer i Huseierne kan kontakte våre jurister for å få hjelp til boligrelaterte spørsmål. Ta kontakt i dag!

Ikke medlem? Bli medlem i dag og still spørsmål! Les mer her!

Formuesverdien på boligen er den verdien som formuesskatten beregnes etter. I rundt femti kommuner er det også verdien som legger grunnlaget for eiendomsskatt. Mer om klage på eiendomsskatten finner du her.

Formuesverdien på bolig finner du i skattemeldingens del om bolig og eiendom. Her er forklaringen på hvordan formuesverdiene for bolig beregnes.

Formuesverdien beregnes ut fra sjablongmodeller

Med skattemeldingen følger et tillegg som heter "Boligopplysninger - Grunnlag for formuesverdi". I dette tillegget ser du hvordan formuesverdien er beregnet. I oversikten er det en "beregnet markedsverdi for bolig", og en "formuesverdi". Det er den siste verdien som legges til formuen din, og eventuelt skattlegges.

NY VERSJON: Slik ser den nye versjonen av formuesopplysningene for bolig ut i den skattemeldingen du får tilsendt nå.

"Beregnet markedsverdi for bolig" er verdien Skatteetaten har satt på boligen. Denne verdien skal tilsvare en forsiktig anslått markedsverdi for boligen - altså hva boligen kan bli solgt for i det åpne markedet.

De beregnede boligverdiene beregnes

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Nordmenn elsker å grille, men det er ikke sikkert at du står helt fritt til å gjøre det på egen balkong. For visste du at du ikke skal grille på innglassede balkonger, og at du må sikre god utlufting langs gulv og tak før du fyrer opp?
Hus & Bolig 26.05.2023
Klematis kommer i svært mange varianter. Kjøp en hardførhetsgrad som passer til der du bor, og gi den riktig jord og stell, så vil du belønnes med vakker blomstring år etter år.
Hus & Bolig 26.05.2023
Vanlige lysstoffrør, som mange bruker på vaskerom, i bod og kjeller, blir sluttsolgt til høsten. Svært mange av oss vil trenge elektriker for å få nytt lys på plass.
Hus & Bolig 24.05.2023
Etter 45 år velger Risør kommune å oppheve boplikten. Arendal vurderer å gjeninnføre den, og Hol strammer inn reglene ved å oppheve slektskapsunntaket.
Hus & Bolig 22.05.2023
Familiehytta er en kilde til glede, men dessverre også til konflikt, i enkelte tilfeller. Arveekspertens råd er klart: Snakk om hva som skal skje med hytta i fremtiden, mens mor og far fortsatt lever og er friske.
Hus & Bolig 16.05.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt