AddToAny

Folkebiblioteket - en møteplass for hatefulle ytringer?

Folkebiblioteket - en møteplass for hatefulle ytringer?
Skal folkebiblioteket være en møteplass for spredning av hatefulle og rasistiske ytringer? Problemstillingen er høyst aktuell.
Bibliotekdirektør Knut Skansen ved Deichman har gitt leder for «Stopp islamiseringen i Norge SIAN» tillatelse til å holde foredrag på Deichman Majorstua. SIAN og Lars Thorsen sprer hat mot islam og muslimer og ønsker å bruke folkebibliotekene som møteplass i Oslo og andre steder i Norge.

(Bildet er en skjermdump av Filter Nyheters Twitter-konto.)

Deichman gav «Stopp islamiseringen av Norge SIAN» tillatelse til å holde sitt årsmøte på Deichman Majorstua 5. mars 2020.Kraftige protester fra bibliotekarenes fagforeninger og publikum resulterte i at møtet ble avlyst. Deretter tillot likevel bibliotekdirektør Knut Skansen SIANs leder Lars Thorsen å holde foredrag på Deichman Majorstua den 18. mars, denne gang med Selvstendighetspartiet som arrangør.

Bibliotekdirektør Skansen lyttet ikke til gjentatte og sterke protester fra de ansatte og bibliotekarenes fagforeninger: Fagforbundet og Bibliotekarforbundet. Fagforbundet er en kraftig og prinsipiell motstander av å slippe til rasisme og hat på arbeidsplassen.Det er i skrivende stund uvisst om møtet og foredraget med SIANs leder på Deichman Majorstua blir noe av. SIAN varsler at de uansett ønsker å holde møter og foredrag på folkebibliotek i Oslo og andre steder i landet. Dette aktualiserer spørsmålet: Skal folkebiblioteket være en møteplass for spredning av hatefulle og rasistiske ytringer?

Ikke vernet av ytringsfriheten

Organisasjonen «Stopp islamiseringen av Norge» har ett eneste formål: «Formålet er å motarbeide, stoppe og reversere islamiseringen av Norge» (SIANS vedtekter § 2). SIAN hetser islam og muslimer i Norge som samfunnsfiende nummer én. Følgende ytringer er hentet fra SIAN brosjyrer som SIAN har distribuert i Oslo:

«Gode muslimer er en svøpe for sine omgivelser hvor enn de er. Et hvert menneske som bekjenner seg til Muhammeds ideologi og som arbeider for å innføre islams ondskap her - uansett om det gjøres med vold eller politiske midler - er en trussel mot rikets sikkerhet og må deporteres eller interneres på livstid.»

«Islam er unikt umenneskelig. Derfor blir muslimer mer voldelige jo mer religiøse de blir.»

«Folk som ved ord eller gjerning dokumenterer at de ikke respekterer vestlig sekulær lovgivning men foretrekker ond islamsk religionsfascime, må henvises til et avsperret hjørne av jordkloden der de kan dyrke sin tilbakestående undertryggende ideologi uten å utgjøre en trussel mot resten av menneskeheten.»

«Gode muslimer er notoriske seksualpredatorer, som følge av Muhammeds lysende eksempel.»

«Gode muslimer voldtar i et epidemisk omgang i hele Vesten, fordi Allath og Muhammed har sagt

Les mer

Flere saker fra Bok og bibliotek

I tjue år har epostlista Biblioteknorge vært en felles arena for hele biblioteksektoren. I slutten av august besluttet Nasjonalbiblioteket, som driftet postlista, å stenge tjenesten på kort varsel.
Bok og bibliotek 10.09.2020
Hvilken rolle skal bibliotekene spille i krisesituasjoner? Det er et tema som har blitt en del diskutert på feltet.
Bok og bibliotek 08.09.2020
Med tonene til Jens Bjørneboes sterke dikt om Hiroshima, gikk startskuddet på Deichmann Bjørvika for Hiroshima-markeringen, nøyaktig kl 8.15 - 75 år etter at atombomben ble sluppet over Hiroshima.
Bok og bibliotek 07.08.2020
Bok og Bibliotek har lansert nye digitalutgaver, som er digitale versjoner av det trykte bladet. Foreløpig ligger kun årets tre utgaver ute. Du finner digitalutgavene her:
Bok og bibliotek 06.07.2020
Sofi Oksanen forteller om mennesker som blir sendt til Sibir av Sovjet-myndighetene, som spionerer for nazistene, som jobber for kommunistene, som kjemper i motstandsbevegelsen.
Bok og bibliotek 03.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt