AddToAny

Flere elever blir hørt og får hjelp

Flere elever blir hørt og får hjelp, men det er fortsatt ulik praktisering av regelverket og utfordringer i dokumentasjonsarbeidet på skolene. Dette er noen av de sentrale funnene i evalueringsrapporten om nytt kapittel 9 A i opplæringsloven som Utdanningsdirektoratet har fått utarbeidet.
Evalueringen av lovendringen er gjort av Deloitte på oppdrag fra Utdanningsdirektoratet. Rapporten viser også at det er mange skoler som har endret praksis som følge av lovendringen. De jobber mer systematisk og tar tak i saker raskere enn før, slik at elevene får hjelp på et tidligere tidspunkt. Målet om en raskere og enklere ordning når det gjelder aktivitetsplikten er langt på vei nådd. Elevenes stemme og subjektive oppfattelse blir i større grad hørt og vektlagt. Det er likevel behov for kontinuerlig læring og forbedringer for å sikre at intensjonene og målene med lovendringen nås. Særlig når det gjelder å dokumentere at aktivitetsplikten er ivaretatt, og å sikre at elever og foreldre får informasjon om at de kan kontakte fylkesmannen i skolemiljøsaker.

FORENKLING Av ET KOMPLEKST FENOMEN?
I media er det oftest ekstremtilfellene med hensyn til mobbing som omtales, og de vekker rettmessig oppsikt. Mange har fått svært forringet livskvalitet gjennom langvarig mobbing og trakassering. Disse presseoppslagene er derfor en viktig påminnelse om alvoret, men gir selvfølgelig ikke et nyansert bilde av hva som faktisk foregår av gode tiltak og innsats i skolen. Kan disse enkeltsakene gjøre det vanskeligere å få til en nyansert debatt om et komplek
Gå til mediet

Flere saker fra Skolelederen

Når barn bryter med kjønnsnormen
Skolelederen 18.06.2020
En undersøkelse gjennomført av Skolelederforbundet viser at 82 prosent har jobbet flere timer i uken under koronakrisen enn de gjorde før.
Skolelederen 18.06.2020
Ledelse under samfunnsmessige kriser er temaet for den første episoden av vår nye podcast Viktigsteleder.
Skolelederen 18.06.2020
Vi får stadig spørsmål om fleksibel avvikling av foreldrepermisjon. En gjenganger er lærere som ønsker å tilpasse foreldrepermisjonen mest mulig til de arbeidsfrie periodene i skoleåret, slik at friperioden blir lengst mulig.
Skolelederen 18.06.2020
Deltidsansatte kan ha fortrinnsrett til utvidet stilling når arbeidsgiver skal foreta en ny ansettelse i virksomheten.
Skolelederen 18.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt