Første steg
20.09.2019
Da barnehagen droppet nesten alt kjøtt og ga barna fisk, grein barna på nesen. Nå lager barna torsketunger og rognbollesuppe selv.
sj! Jakop Bakkehaug (5) kikkerÆskeptisk på den lyserosa laksefileten på skjærefjøla foran seg, før han så vidt drister seg til å berøre det faste fiskekjøttet med fingrene.
- Hæ? Sier du æsj til fisk? spør Angelica Forfang Olsen (5) overrasket.
- Det er jo skikkelig nam-nam! Jakop nikker enig.
- Ja, selvfølgelig elsker jeg fisk! Av og til er det bare bitte litt ekkelt å ta på den, men nå går det bra, sier han, og griper hardt om fiskestykket. Straks etter er han i gang med å skjære fileten opp i små terninger.
UNGE FISKEKOKKER
I Olderdalen barnehage i Nord-Troms er ungene vel bevandret på kjøkkenet. To ganger i uka serveres det fisk til varmlunsj, og hver tirsdag er det barna selv som står for tilberedningen. Hvem av barna som utstyres med forkle og kokkekniv, går på rundgang, og de fire heldige utvalgte som skal få i stand dagens laksetaco er Jakop, Angelica, Hekla Rostrup Höskuldsdottir (5) og Isak Marelius Jenssen (4). I tillegg til
Gå til mediet- Hæ? Sier du æsj til fisk? spør Angelica Forfang Olsen (5) overrasket.
- Det er jo skikkelig nam-nam! Jakop nikker enig.
- Ja, selvfølgelig elsker jeg fisk! Av og til er det bare bitte litt ekkelt å ta på den, men nå går det bra, sier han, og griper hardt om fiskestykket. Straks etter er han i gang med å skjære fileten opp i små terninger.
UNGE FISKEKOKKER
I Olderdalen barnehage i Nord-Troms er ungene vel bevandret på kjøkkenet. To ganger i uka serveres det fisk til varmlunsj, og hver tirsdag er det barna selv som står for tilberedningen. Hvem av barna som utstyres med forkle og kokkekniv, går på rundgang, og de fire heldige utvalgte som skal få i stand dagens laksetaco er Jakop, Angelica, Hekla Rostrup Höskuldsdottir (5) og Isak Marelius Jenssen (4). I tillegg til