AddToAny

Fire store endringer i det nye lovverket for grøftearbeid

I fjor døde ni arbeidere i bygg og anlegg. Fire av dem ble klemt i hjel. Nå har det kommet en ny veileder som skal redde liv.
Hvis en kant kan rase og treffe den andre veggen, da er det en grøft.

- Hvis en kant raser og du blir sittende fastklemt mot den andre veggen, det er da det er et problem. Hvis en kant raser og ikke møter den andre veggen, da er det en gravegrop. Da raser massene ned i gropa. Det er ikke så stor risiko i gravegroper som i grøfter, forklarer regionalt verneombud (RVO)) for anlegg, Lars Tveiten.

Han har ledet arbeidet med den nye grøfteveilederen.

Utsatt bransje

Bygge- og anleggsvirksomhet er en av de mest ulykkesutsatte næringene både når det gjelder antall ulykker og antall som omkommer på jobb.

I fjor registrerte Arbeidstilsynet ni arbeidsskadedødsfall som er på samme nivå som årene før, med åtte i 2020 og ni i 2019.

Det er stor variasjon i hendelsesforløp for de ni dødsulykkene i fjor, men to ulykkestyper går

Les mer

Flere saker fra Arbeidsmanden

I 1888 gikk 800 arbeidere på Ofotbanen ut i streik. Etter seks dager ble alle krav innfridd, men året etterpå sto de helt uten jobb. Selskapet var konkurs.
Arbeidsmanden 06.10.2022
Først ville han ikke. Andre gangen sa han også nei.
Arbeidsmanden 06.10.2022
Er du en som tror du kunne troppet opp som renholder i Forsvaret i morgen og gjort jobben som skal til? Eller på et sykehus? Til deg har jeg en liten melding: Det tror ikke jeg.
Arbeidsmanden 06.10.2022
Voteringsresultatet på den ekstraordinære fagkongressen som ble holdt for å behandle EF-spørsmålet vil være kjent av alle Arbeidsmandens lesere.
Arbeidsmanden 06.10.2022
Vi har arvet en bolig som vi er i ferd med å flytte inn i, men i en periode kommer vi til å ha eiendelene våre i både den nye og vår nåværende bolig. Holder det med én innboforsikring?
Arbeidsmanden 06.10.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt