AddToAny

Fire fortellinger hjemmefra

Fire fortellinger hjemmefra
I Norge blir vi oppfordret til å ha hjemmekontor i disse dager. Målet er å begrense smittespredning av Koronaviruset. Hvordan er det plutselig å skulle undervise en haug med studenter i egen stue? Selv for nettlærere kan det være en overgang å sitte hjemme i stedet for på kontor. Vi har spurt lærere som vanligvis underviser på hjemmekontor, og dem som prøvde seg for første gang våren 2020.
ALEKSANDER SELAND, Undervisningsinstitusjon: Heltberg Private Gymnas, Drammen.
Underviser i: 1T, R1, R2, S2, Fysikk 1 og Fysikk 2
Hvilke grep har du gjort for å få undervisning til å fungere fra hjemmekontoret?
Jeg har i utgangspunktet gjort få grep ettersom jeg allerede har en iPad jeg bruker som tegnebrett i undervisning. I tillegg har jeg en Mac som kobles til en ekstern skjerm slik at skjermen på macen og den store skjermen fungerer som to skjermer. Da har jeg skjermdeling fra iPad med tegneprogram, chat på Mac med webcam i samme digitale klasserom og notater til undervisning på den store skjermen. Da har jeg til enhver tid full oversikt over hva elevene ser og chat på mac samt mine notater på ekstern skjerm.
Ettersom jeg har en samboer som trenger kontorrommet hjemme har jeg omgjort stuebordet til hjemmekontor og trives med plassen. I tillegg har jeg kjøpt et headsett med støykansellering i mikrofonen slik at lydkvaliteten min er god. I det siste har j
Gå til mediet

Flere saker fra Synkron

To av ti nordmenn lytter til podcast hver eneste dag*. Fagpodkaster om utdanning øker også sin lytterskare, selv om det kun er «Rekk opp hånda» podcasten til Marin Johansen som har nådd opp til en anseelig plass på podtoppen i Norge (plass 199*). Her kommer ti nye anbefalte podcaster om utdanning i mange former og fasonger.
Synkron 20.06.2021
Da er sommeren rett rundt hjørnet og vi ser tegn på en begynnende optimisme.
Synkron 20.06.2021
Synkron 20.06.2021
2020 ble koronaåret. Hele utdanningssektoren fra grunnskole til høyskole og universitet har gjort et formidabelt utviklingsarbeid for å kunne gi et alternativt digitalt undervisningstilbud.
Synkron 20.06.2021
Overlappende oppgaver og ansvarsområder, for mange direktorater og uklarheter er bakgrunnen for at regjeringen har besluttet at det skal etableres ett felles direktorat for høyere utdanning og kompetanse og ett tjenesteleveranseorgan: Direktorat for høyere utdanning og kompetanse, HK-dir.
Synkron 20.06.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt