AddToAny

Beretningen om den store podcast-vekkelsen som har nådd vårt fagfelt, 2.0

Beretningen om den store podcast-vekkelsen som har nådd vårt fagfelt, 2.0
To av ti nordmenn lytter til podcast hver eneste dag*. Fagpodkaster om utdanning øker også sin lytterskare, selv om det kun er «Rekk opp hånda» podcasten til Marin Johansen som har nådd opp til en anseelig plass på podtoppen i Norge (plass 199*). Her kommer ti nye anbefalte podcaster om utdanning i mange former og fasonger.
Lydmedie er i vinden som aldri før, i våres blåste det friskt rundt den nye plattformen clubhouse, som for opp som en bjønn og ned som en skinnfell i løpet av få måneder.

Synkron takker for engasjement og tilbakemeldinger fra forrige artikkel og presenterer med glede disse nye podcastene som har vært svært interessante og lærerike å lytte til.

1. Lektor Lomsdalens innfall
Christian Lomsdalen intervjuer en eller flere personen i hver episode. Podcast på ca. 25 minutter. Lomsdalen har også en egen oversikt over podcaster på sin blogg, hvor jeg også har hentet noen tips. En grundig og samtidig lett og ledig podcast om alt innen skole.

2. Unmuta er en relativt ny podcast som er laget av FuN-medlem Lingu, med støtte fra Kompetanse Norge. De tar opp temaer som knyttes til språkfag, men også kretser rundt fleksibel opplæring og kvalitet i utdanningen. Podcast på ca. 30-40 minutter.
3. Podcasten om akademisk skriving.
Podkasten om akademisk skriving er et samarbeid mellom bibliotekene ved Universitetet i Stavan
Gå til mediet

Flere saker fra Synkron

Da er sommeren rett rundt hjørnet og vi ser tegn på en begynnende optimisme.
Synkron 20.06.2021
Synkron 20.06.2021
2020 ble koronaåret. Hele utdanningssektoren fra grunnskole til høyskole og universitet har gjort et formidabelt utviklingsarbeid for å kunne gi et alternativt digitalt undervisningstilbud.
Synkron 20.06.2021
Overlappende oppgaver og ansvarsområder, for mange direktorater og uklarheter er bakgrunnen for at regjeringen har besluttet at det skal etableres ett felles direktorat for høyere utdanning og kompetanse og ett tjenesteleveranseorgan: Direktorat for høyere utdanning og kompetanse, HK-dir.
Synkron 20.06.2021
- Hva skal til for at vi skal produsere flere og bedre fleksible utdanningsmuligheter? - Hvordan kan vi motivere flere til å delta i opplæring og utdanning fremover? - Hvordan skaper vi flere og bedre tilbud av desentraliserte og fleksible utdanninger?
Synkron 20.06.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt