AddToAny

Fem tips til variert fiske

Fem tips til variert fiske
For sportsfiskere handler svært mye om å knekke koder. Den som forbereder seg godt og varierer teknikkene etter forholdene, får også mest fisk. Dyktige fiskere blir oftest kjent for sine fangster, ikke for sitt utstyr.
Spesielt om de får fisk på dager hvor andre blir gående uten kjenning. I løpet av et langt sportsfiskerliv har jeg sett og prøvd det meste, truffet på og fisket med alle slags sportsfiskere, både i inn- og utland. Jeg har lagt merke til noe underveis: De som får mest fisk, har ofte også gode lokalkunnskaper. I tillegg har de også en egen evne til knekke koder ved å variere fisket - helt til det biter.

Lokalkjente og kodeknekkere

For den lokalkjente som fisker på de samme områdene år ut og år inn, er det ikke like nødvendig å variere fisket. De vet ofte hva fisken tar, hvor den står og hvordan den oppfører seg ved forskjellige værtyper og årstider. Om de likevel tar med to forskjellige stenger, er det oftest fordi de vet at en av de to vil fungere, eller for å få mer variasjon og et mer interessant fiske.

Kodeknekkerne er ofte erfarne fiskere, som behersker en rekke teknikker og som er vant til å gjøre god research før de drar til en ny plass.

Taktskifte gir artsskifte

Mange er ubevisst effektive kombinasjonsfiskere. De tar med variert utstyr, og planlegger eventuelle bytter basert på solid kunnskap. Et godt eksempel er havfiskerne. De skal kanskje fiske torsk, lyr og sei i dypet med pilk og gummimark. De vet at disse biter på slikt, men under skroget svømmer også andre aktive arter, som uer, steinbit, brosme og lange. Disse foretrekker agn, egnet på et spesialtakke

Les mer

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt