Dagligvarehandelen
30.08.2016
Extra Manstad i Fredrikstad er trolig kjedens mest spesielle butikk. Her støter kundene først på en bugnende og manuelt betjent kjøttavdeling som få supermarkeder kan måle seg mot.
Ansvarlig for avdelingen er Lars Christian Edvardsen, som eier forretningen sammen med svoger Pål Henrik Simensen. I hele sitt 39 år lange liv har han hatt full konsentrasjon og sterk fascinasjon for kjøttvarer.
Sterkt navn Øyvind Karlsen er en merittert kjøttbedrift vegg i vegg. I årevis drev Karlsen selv butikken, med kjøttavdelingen som shop-in-shop. På 80-tallet ble dagligvarebutikken solgt til Hakon Gruppen, og Karlsen satt igjen med kjøttavdelingen, viden kjent i Østfold og utover fylkets grenser.
- Litt av noen sko å fylle, Lars. Hva har bragt deg hit?
- Det er en lang historie for en relativt ung mann, sier Lars, som bærer hvit jakke med påskriften: «Daglig leder, butikkslakter, pølsemaker».
- Fra jeg var ganske ung, har jeg vært opptatt av mat og i særdeleshet kjøtt. Derfor valgte jeg pølsemakerlinjen på videregående skole. Deretter ble det ett år i militæret og så rett inn i Ica-systeme
Gå til medietSterkt navn Øyvind Karlsen er en merittert kjøttbedrift vegg i vegg. I årevis drev Karlsen selv butikken, med kjøttavdelingen som shop-in-shop. På 80-tallet ble dagligvarebutikken solgt til Hakon Gruppen, og Karlsen satt igjen med kjøttavdelingen, viden kjent i Østfold og utover fylkets grenser.
- Litt av noen sko å fylle, Lars. Hva har bragt deg hit?
- Det er en lang historie for en relativt ung mann, sier Lars, som bærer hvit jakke med påskriften: «Daglig leder, butikkslakter, pølsemaker».
- Fra jeg var ganske ung, har jeg vært opptatt av mat og i særdeleshet kjøtt. Derfor valgte jeg pølsemakerlinjen på videregående skole. Deretter ble det ett år i militæret og så rett inn i Ica-systeme


































































































