AddToAny

Far og datter Beckham på sitt første landsmøte sammen: - Vi er veldig like

Datteren til forbundslederen er debutant på årets landsmøte i HK.
- Jeg håper folk ikke folk sammenligner meg med han. Jeg håper folk tenker at jeg har kommet hit for den jeg er, ikke for den han er, sier Emma Beckham (23), datteren til HK-leder Christopher Beckham.

Hun innrømmer at hun var litt ekstra spent på forhånd, på grunn av etternavnet.

Overraskelse før landsmøtet

Når Emma går opp og holder sitt første innlegg, hilser hun med å si «Kjære landsmøte, dirigenter og forbundsleder», med et glimt i øyet.

I salen sitter en stolt far, men også en stolt forbundsleder, Christopher Ray Beckham - og følger nøye med.

Han visste ikke at hun var foreslått som delegat, forteller han. Det kom som en overraskelse før landsmøtet. Når hun først er her, er han spent.

- Da hun gikk opp satt jeg med en stor klump i magen, må jeg innrømme. Og det gikk jo veldig bra. Hun var flink og klar, synes jeg. Pappahjertet ble stolt. Hvis jeg tar på meg forbundslederhatten, synes jeg hun er en av de mange unge på landsmøtet som har hatt gode, tydelige innlegg. De viser et sterkt engasjement, sier Beckham.

Det er både rart og fint å være sammen på HKs landsmøte synes både Emma og Christopher Beckham.

- Jeg ser ikke pappa så ofte i jobbsammenheng. Det er gøy for meg å se ham i «action» og ikke bare gjennom HK-Nytt eller andre steder, sier Emma.

Diskuterer ikke med pappa

Forbundslederen syntes det var spesielt å høre datteren ha meninger han ikke visste om, sier han.

Man skulle kanskje tro at politikk og fag har vært det store samtaleemnet rundt middagsbordet i Beckham-hjemmet, men det har det ikke vært, bedyrer de.

- Når vi er sammen så prioriterer vi andre ting. Da er vi ikke på jobb noen av oss. Å diskutere politikk med pappa, orker jeg ikke. Vi er altfor like - like sta, ler Emma og mener at faren er den staeste.

- Liker å tulle litt

- Vi liker begge å tulle litt. Mens vi kan være seriøse også, legger hun til.

Emma får høre at hun har talegavene til sin far, forteller hun og sier at han har vært en inspirasjon.

- Pappa har alltid vært helten min, og jeg har alltid vært pappa sin jente. Han er et veldig stort forbilde for meg. Jeg er utrolig stolt av ham, og at han har kommet dit han er i dag, sier Emma.

Selv om de ikke bruker tiden på å diskutere når de møtes, men prioriterer far-dattertid, tror hun de står ganske likt i mange saker.

Jobber i butikk

Den saken som opptar Emma aller mest av temaene som er oppe på landsmøtet, sier hun er kampen mot søndagsåpent.

- Jeg jobber i butikk, og det er viktig for meg å ha den dagen fri, sier Emma.

Hun jobber på Kiwi i Indre Arna og bor i Bergen.

Hun nevner ellers også forslag om å få personlig økonomi på pensum i skolen.

- Forslaget ble avvist, men jeg føler at vi må få det inn på en annen måte, sier Emma Beckham.

Hun er ett år yngre enn faren var da han debuterte på HKs landsmøte i 2004.

Christopher Beckham innrømmer at han var veldig spent og nervøs den gangen.

- Emma er nok mye roligere, sier han.

- Da hun gikk opp på talerstolen første gang, satt jeg med en stor klump i magen

Image-text:

FORBILDE: Emma Beckham sier hun ikke har noen tanker om å bli forbundsleder som sin far, men forteller at pappa Christopher Beckham er et stort forbilde.

Brian Cliff Olguin

Gå til mediet

Flere saker fra HK-Nytt

Det var med stor sorg vi mottok meldingen om at tidligere administrasjonssekretær i Handel og Kontor i Norge, Kari Nøst, hadde gått bort 14. november 2021, 72 år gammel.
HK-Nytt 24.11.2021
LO godtar ikke at ledige og permitterte skal stå uten feriepenger neste år. Dermed øker presset på regjeringen. Men hva betyr egentlig dette tillegget? Vi gir deg svarene her.
HK-Nytt 24.11.2021
Arbeidsmarkedet nærmer seg nivået før pandemien. Navs prognoser tilsier at ledigheten i neste år vil være lavere enn før koronakrisen.
HK-Nytt 22.11.2021
Regjeringen vil stanse frislippet av taxiløyver, men for sentralbordoperatør Rita Øren er det for seint. Hun og åtte kolleger er allerede sagt opp.
HK-Nytt 19.11.2021
Arbeiderpartiet har hovedansvaret for at de arbeidsløse får feriepenger neste år, mener HK-leder Christopher Beckham.
HK-Nytt 18.11.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt