AddToAny

FAGKONGRESSENS FOREDRAG

FAGKONGRESSENS FOREDRAG
Allerede dagen etter at årets fagkongress var over, startet jobben med neste års kongress. Da ble alle evalueringsskjemaene gjennomgått. Både ros og ris ble notert - i tillegg til alle de fine forslagene til nye temaer. Disse dokumentene er gull verdt for styret.
«For lite fagforedrag», «fine pauseinnslag», «veldig god balanse mellom teori, praksis og fremtidsvyer», «de engelske foredragene burde vært tekstet», «dårlig mat på festmiddagen», «god mat», «dyrt å delta», «helt fantastisk». Med rundt 270 fotterapeuter til stede på Fagkongressen, er det naturlig at evalueringen varierer. Noen er kjempefornøyd, andre ikke fullt så begeistret.
Det jobbes uansett hele tiden med å arrangere en kongress med interessante temaer som favner bredt. Da er evalueringene gull verdt. Mange er flinke til å komme med forslag til temaer og foredragsholdere. Det blir derfor spennende å se hva neste kongress vil inneholde.
Forelesernes presentasjoner fra kongressen er lagt ut på forbundets nettsider, så under følger bare en relativt kort oppsummering av det som sto på programmet:

En orientering om det internasjonale arbeidet i FIP
Ved Caroline Teugel, daglig leder i FIP-IFP
Caroline Teugel er presentert nærmere i forrige artikkel. Hun innledet med å fortelle om den internasjonale podiatristforeningen, som ble startet i 1947. Hovedkontoret ligger i Frankrike, men har en avdeling i Belgia. De har et aktivt arbeidende styre, arrangerer verdenskongresser og har et tett samarbeid med andre foreninger det er naturlig å samarbeide med.
Noe av de viktigste de for tiden jobber med, er en europeisk standard for utdannelse, ferdigheter og kunnskap hos fotterapeuter. (Se mer i forrige artikkel.) Hun fortalte videre at de lager et eget magasin som heter «Footsteps» og at den internasjonale fotterapeutdagen arrangeres 8. oktober. Tanken med den dagen er å sette fokus på yrket og knytte fotterapeuter sammen. Du kan lese mer om FIP-IFPs arbeid på nettsidene: www.fip-ifp.org.

Myten om unguis incarnatus
Ved ortoped Bodo Günther og lektor/fotterapeut Håvard Høydahl
Bodo Günther er seksjonsoverlege på Stord. Han startet med å lansere alle mytene om inngrodde tånegler, men aviste ganske raskt de fleste igjen: 1) Det er enkelt å behandle. 2) Du kan bruke samme metode for alle. 3) Alle kan reddes med fotbad eller bøyle. 4) Alle trenger en operasjon. 5) Alle fastleger bør kunne det. 6) Alle leger har en medfødt evne til å operere dette. 7) Alle sykehusleger kan dette godt. 8) Det er enkelt og en oppgave for de yngste.
Om behandlingen påpekte seksjonsoverlegen at en del leger har en tendens til å operere uten å se på alternative behandlinger, som i mange tilfeller kan gi gode resultater. Kortison er for eksempel en type behandling som fungere for noen. Det finnes til og med et kortisonpreparat som er godkjent for bruk på små barn og babyer. Han gikk videre gjennom ulike grader av unguis incarnatus og forslag til behandling ved de ulike tilstandene.
Konklusjonen var at det er vanskelig å vurdere hva slags behandling man skal gi ved inngrodde negler, for ingen metode er optimal. Etter 20 års erfaring er han selv ikke helt fornøyd med egne resultater. Han fortalte også om en ny, relativ skånsom metode han har begynt å bruke. Han gjør en reseksjon av neglekanten uten å røre negleroten. Operasjonen er ikke større enn å fjerne en føflekk og gir lite smerte. Dette fungerer kun i mildere tilfeller, men det blir spennende å få mer erfaring med. Hans nye nettside er nå klar: www.wounds.no.
Lektor og fotterapeut Håvard Høydahl snakket om samme tema. Han startet med å forklare årsakene til inngrodde negler. Det kan skyldes at den er for kort, avrundet, har fått skader ved overdreven pedikyr, det kan være arvelig eller forårsaket av sko. Videre stilte han spørsmå
Gå til mediet

Flere saker fra Fotterapeuten

Vernepleierforbundet i Delta er et ganske nytt forbund, opprettet i april 2015. De var tidligere en del av det som den gang het Helsefagarbeiderne i Delta, men valgte å trekke seg ut for å spisse kompetansen. Dette har vært vellykket for begge forbundene.
Fotterapeuten 15.03.2024
Administrerende direktør i Delta, Gisle Salem, er glad for å ha Fotterapeutforbundet med på laget. Det gir en viktig helhet. Deltas medlemmer jobber per i dag i yrker som omfatter alt fra fødsel til død - og alt fra hodet til føtter.
Fotterapeuten 15.03.2024
Det er liten tvil om at det er bedre å være 100 000 enn 1 000 om man skal få gjennomslag for sine kampsaker. Derfor er det viktig for Fotterapeutforbundet å være med i Delta. Samtidig er det viktig for Delta å ha Fotterapeutforbundet som medlem. Det gir både bredde og styrke.
Fotterapeuten 15.03.2024
Med nær 15 000 medlemmer er Helsefagarbeiderforbundet den største yrkesorganisasjonen i Delta. Leder i forbundet, Jette Dyrnes, reiser mye rundt for å snakke med medlemmene. Da er hun også flink til å framsnakke viktigheten av fotterapeutenes rolle.
Fotterapeuten 15.03.2024
Leder av Helsesekretærforbundet, Gro Bengtson, har alltid elsket jobben sin. Hun ble leder for å kunne bidra med å jobbe for utvikling og anerkjennelse av yrket. Ikke minst står synliggjøring høyt på agendaen.
Fotterapeuten 15.03.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt