AddToAny

Et ønske om fred fra Gaza

Sivile blir ofre i alle kriger, uansett hvor konfliktene finner sted. Folk i Gaza har i tiår gjennomlevd og opplever fortsatt krigens grusomheter.
En direkte virkning av krig er at bruken av eksplosive våpen i befolkede områder resulterer i dødsfall og skader. De indirekte effektene kommer via fordrivelse av sivile, hjemløshet, manglende tilfluktsrom, manglende utdanning og mangelfulle helsetjenester.
I fjor ble vi vitner til 11 dager med den verste konflikten siden 2014. Kampene eskalerte raskt. Raketter ble avfyrt fra Gaza av væpnede grupper, utløst av den planlagte utkastelsen av palestinske familier i Sheikh Jarrah og at israelsk politi angrep folk i bønn ved Al-Aqsa-moskeen i Jerusalem. På den tett befolkede Gazastripen gikk det fra vondt til verre. Det er et område som fremdeles ikke er gjenoppbygd etter tidligere konflikter i 2008-2009, 2012 og 2014.
De vonde minnene får folk i Gaza til å håpe at ingen skal utsettes for noe slikt, og de ønsker at alle land vil oppleve fred.

LÆRER Å BESKYTTE SEG. Norsk Folkehjelp er bekymret for at moderne konflikter, som i Gaza, blir stadig mer langvarige. Kamphandlingene finner ofte sted i byer og tettbebygde strøk. Sivile blir overlatt til seg selv, og mangler kunnskap, ferdigheter og ressurser til å beskytte seg selv og sine kjære. Dette er grunnen til at Norsk Folkehjelp gir opplæring i og kunnskap om hvordan de kan beskytte seg mot eksplosive våpen og raketter.
Maha Mansour, som er en av de ansvarlige for denne opplæringen, har tydelige og konkrete råd til folk som bor i høyrisikoområder:
- Det er vanskelig å gjennom ord beskrive død og skader som spres overalt i en krig.
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi jobber med internasjonalt utviklingsarbeid, humanitær minerydding, sanitet og redningstjeneste, integrering og asyl.
Appell 04.12.2023
Grufulle tap av menneskeliv i Gaza. En kraftig økning i uro og vold mot sivile palestinere på Vestbredden. Daglig leder av Norsk Folkehjelps partnerorganisasjon PFU, Abbas Milhem, har aldri før sett noe som ligner på det som skjer i Palestina nå.
Appell 04.12.2023
Å våkne hver dag med triste nyheter er blitt et faktum på Gazastripen Mer enn 200 palestinere drept i natt av israelske luftangrep Og dessverre i
Appell 04.12.2023
Norsk Folkehjelp Kongsvinger stiller alltid opp når de blir spurt om å bidra i lokalsamfunnet. For å få til dette er det én ting som gjelder: Et aktivt styre.
Appell 04.12.2023
Appell 04.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt