AddToAny

Er hørselshemmede «hemmet»?

Er hørselshemmede «hemmet»?
Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) drar nå i gang en bred diskusjon i hele organisasjonen om begreper og identitet. Sentralt står begrepet «hemmet».
HLF retter seg mot en stor og mangfoldig gruppe mennesker med hørselsutfordringer. Nye forekomsttall (se tabell side 8) viser at over én million nordmenn har en hørselsutfordring. De to store gruppene er nedsatt hørsel og tinnitus.
HLF ønsker refleksjon og diskusjon om begrepsbruken. Dette står sentralt i arbeidet med nytt handlingsprogram som skal vedtas på landsmøtet neste sommer, og i arbeidet med en ny kommunikasjonsstrategi.

Må favne alle
Sentralstyret ser at begrepet «hørselshemmet» i dag, i alle fall av de fleste utenfor organisasjonen, forstås synonymt med nedsatt hørsel, men vet at begrepet favner mye bredere. Og utgangspunktet for HLF er nettopp å signalisere at alle med en hørselsutfordring skal inkluderes.
- Så er spørsmålet om og eventuelt hvilke nye begreper vi skal bruke for å favne alle, sier HLFs forbundsleder Morten Buan. - Vi ønsker å være et forbund hvor alle føler seg hjemme. Vi er ikke et forbund bare for
Gå til mediet

Flere saker fra Din Hørsel

«Regjeringen vil samordne tjenestetilbudet til skoleelever som har behov for spesiell oppfølging, og foreslår en ordning med barnekoordinatorer. HLF ønsker en egen syns- og audiopedagogtjeneste som følger barna gjennom hele opplæringsløpet. Hvordan vil partiet sikre at disse barna får den oppfølgingen de har behov for?
Din Hørsel 27.08.2021
Mennesker som er rammet av Ménières sykdom sliter i familiære og sosiale sammenhenger. Psykososial oppfølging og rehabilitering kan gi bedre mestring.
Din Hørsel 27.08.2021
Kunnskapsløshet i skolen fører i mange tilfeller til at hørselshemmede elever selv må ta ansvar for å få den tilretteleggingen de har lovmessig krav på. For mange er det en barriere å be om hjelp.
Din Hørsel 27.08.2021
Fagforbundet har mange av sine medlemmer innenfor helsesektoren, og informasjon om hørsel og hørselsproblemer en nå blitt tema i en egen podkast.
Din Hørsel 27.08.2021
Er det mulig å bli forelsket i et par høreapparater? Bare spør filmfotograf Nicholas Lund (31) fra Trondheim, og du får et klart svar.
Din Hørsel 27.08.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt