AddToAny

En viktig vår for oppvekstsektoren

2023 vil by på mange spennende prosesser og aktiviteter for det politiske sekretariatet i Skolelederforbundet. I denne spalten skal vi trekke fram noe av det vi arbeider med.
NY OPPLÆRINGSLOv
I juni skal ny opplæringslov vedtas av Stortinget. Skolelederforbundet har aktivt jobbet med NOU 2019:23, (Ny opplæringslov), både gjennom deltakelse i referansegruppen for ekspertutvalget som utformet NOUen og gjennom fyldig høringssvar på forslagene i utredningen.
Da forslag til ny opplæringslov ble sendt på høring høsten 2021, gjennomførte Skolelederforbundet et høringsseminar og sendte inn nok et høringssvar. Nå er lovproposisjonen rett rundt hjørnet og den siste høringsrunden om ny opplæringslov vil være en av hovedsakene i Skolelederforbundets politiske arbeid denne våren.

TILLITSREFORM, FULLFØRINGSREFORM OG UNGDOMSMELDING
Arbeidet med ny opplæringslov henger sammen med en rekke andre prosesser. I den forbindelse kan vi nevne: regjeringens arbeid med en tillitsreform, regjeringens oppfølging av fullføringsreformen og arbeidet med en ungdomsmelding for 5.-10. klasse.
I tillegg er det flere utredninger og høringsrunder som pågår det kommende vårhalvåret, for eksempel kvalitetsutviklingsutvalget, opptaksutvalget til høyere utdanning og Utvalget for etter- og videreutdanning i barnehage og skole.
Felles for reformarbeidet og utredningene som vi har ramset opp, er at dette er arbeider som i høy grad henger sammen med utformingen av rammevilkår for vår sektor.
For Skolelederfo
Gå til mediet

Flere saker fra Skolelederen

En dansk undersøkelse viser at det er et markant fall i hvor mye barn og unge er fysisk sammen med jevnaldrende venner.
Skolelederen 15.02.2023
? Tid: 26 - 27. april 2023 ? Sted: Scandic Oslo Airport Hotel fra 26. - 27. april 2023. ? Pris for medlemmer av Skolelederforbundet: 3.300 kroner. Pris for ikke-medlemmer: 4 300 kroner.
Skolelederen 15.02.2023
Barn fra lavere sosiale lag faller oftere gjennom i skole og arbeidsliv. Nå setter regjeringen ned en ekspertgruppe som skal se på hvordan barnehager, skoler og SFO kan bidra mer til å jevne ut sosiale forskjeller.
Skolelederen 15.02.2023
André Løvaas har vært hovedtrener for det norske Baker og konditorlandslaget. Nå er det lærlingene i Åpent bakeri som får nyte godt av kunnskapen hans. I tillegg til bakerfaget er det særlig to ting han lærer dem: At de må ta ansvar for egen læring og at de må våge å gjøre feil.
Skolelederen 15.02.2023
92 prosent av førsteklassingene deltar nå i skolefritidsordningen (SFO), en økning fra 83 prosent høsten 2021.
Skolelederen 15.02.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt