AddToAny

En dag i skogens tjeneste

I dag har vært en god dag for en skogsbadguide i Norge. For det første har en god slump av arbeidsdagen foregått ute i det fri, for det andre og tredje er skogsbad mer på agendaen enn noen gang.
Dagen startet med befaring for en slik sansevandring vi skogsbadgiuder driver med. En fotoreporter for et nasjonalt medium vil bli med, sammen med et knippe deltakere.

NYE ØSTMARKA NASJONALPARK
Vi skal inn i den nye Østmarka nasjonalpark, og jeg har sjekket om det er mulig å gå opp bratta jeg har så lyst å la dem få oppleve. Der står den gamle grana, så svær at jeg ikke kan ta rundt den, det kan ikke noen. Majestetisk strekker den seg oppover, i sitt rike der i det vakre, ville landskapet.
Det er mange muligheter til å få oppleve naturkontakt her i dette tidløse landskapet. En rest av en gammel vei kan skimtes oppi bakken, steiner ligger stablet, nå dekket av mose. Hva brukte de den til, mon tro? Jeg har notert meg å ta kontakt med fylkesarkeologen, og høre om hun vil komme og se. Kan hende kan vi løfte disse bitene av gamle ferdselsårer fram som kulturminner folk kan rusle langs i den nye nasjonalparken? Eller skal dette sovestedet for elg få være i fred?

HELSEEFFEKTEN I ARTSRIKE LANDSKAP
Det skal bli fint å ta med folk på stille vandring inn i nasjonalparken her fra Gran. For første gang, det er noe med det. Unge byfolk som blir med denne gang, for å oppleve ro og stillhet. Skjønt stillhet, her suser det i bar og greiner. Vannet sildrer ned steinene, berg av kritthvit is smelter, det surkler og drypper. Fuglene blir flere og flere nå som vinteren slipper taket, de lager sang i den gamle skogen her. Men om det ikke er stille, så hører vi ikke suset fra riksveien lenger. Det er mye (det
Gå til mediet

Flere saker fra Norsk Skogbruk

- Jeg ser på deg så biskt jeg kan, så hvis mitt blikk kan såre, la det drepe deg, har Anja Gotvasli sagt. Riktignok i rollen som Phebe i Shakespeares «Som dere vil ha det», ikke i rollen som ny styreleder i Allskog.
Norsk Skogbruk 24.05.2024
Sagbrukene blir stadig mer desperate i jakten på tømmer, noe som gjorde at både Södra og Mellanskog satte opp prisene i april. Flere selskaper fulgte etter, og enda flere vil følge på, mener Treebula (tidligere Virkesbörsen).
Norsk Skogbruk 24.05.2024
AT Skog opererer med et «markedstriangel» som omfatter tre typer mottakere - norsk industri, egen industri og eksportkunder, sa styreleder Olav Veum. Det er høye priser i alle de tre kanalene. Bra for skogeier - ikke fullt så bra for industrien som andelslaget eier.
Norsk Skogbruk 24.05.2024
Julaften i år var 24. april - i hvert fall for John Deere. Da ble den nye serien hjulgående skogsmaskiner avduket i Helsingfors. I juni ventes maskinene til Norge - men de første bestillingene har allerede kommet.
Norsk Skogbruk 24.05.2024
- Vi står i et permanent soneforsvar. I den posisjonen er det skammelig vanskelig å skåre, mens motstanderen erfaringsmessig innimellom vil klare å smette inn mål.
Norsk Skogbruk 24.05.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt