AddToAny

Domstoladministrasjonen: - Ikke lurt å lovfeste utredningsinstruksen

Domstoladministrasjonen: - Ikke lurt å lovfeste utredningsinstruksen
Sven Marius Urke er generøs med rosen av Advokatforeningens årstale, men deler hverken foreningens syn på utredningsinstruksen eller ankesiling. Advokatene er spesielt fornøyd med innsatsen for å styrke fri rettshjelp.
Hovedbudskapet under Advokatforeningens årstale for 2020 var klart: Norge trenger en egen rettsstatspolitikk, og veien dit starter med en rettsstatsmelding.

Sven Marius Urke, direktør i Domstoladministrasjonen, synes tanken om en rettsstatsmelding er fascinerende.

LES FLERE REAKSJONER PÅ ÅRSTALEN 2020:

- Savnet skarp analyse av korona-lovene

- Men vil det for eksempel medføre at Domstolkommisjonens andre delrapport må utsettes og sees i sammenheng med den? Risikerer man at meldingen omfatter så mye at det bare blir til luft, eller vil den ha en verdi som kan omsettes i praksis? Dette er viktig for meg, sier han.

- Trenger bedre kontroll med forvaltningen

Urke er enig i at flere forvaltningssaker bør gå til domstolene.

- Jeg tror den oppdragerrollen som det er indikert at domstolene skal ha, ikke er mulig å ivareta på en betryggende måte så lenge vi har så få forvaltningssaker som nå. Vi trenger en bedre kontroll med forvaltningen gjennom domstolene.

Når det kommer til rettshjelp, er Domstoladministrasjonen og Advokatforeningen helt på linje, ifølge direktøren. Derimot er han uenig i at det er lurt å lovfeste utredningsinstruksen.

- Da blir den for lite fleksibel. Generelt sett mener jeg at vi utreder for mye, for lenge, for dypt og for bredt. Det tar for lang tid.

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

- Et portforbud med massevis av unntak vil kreve et betydelig byråkrati, mener Advokatforeningen.
Advokatbladet 28.01.2021
- Vi har en stor jobb å gjøre, sier Danske Advokaters administrerende direktør.
Advokatbladet 27.01.2021
Ny rapport foreslår en rekke nye tiltak - også å lempe på interessekonflikt-reglene. Help-topp Johan Dolven synes konklusjonene er gledelige, mens danske advokatorganisasjoner slakter forslaget.
Advokatbladet 27.01.2021
- En konsekvens av utviklingen er at kriminalomsorgen i økt grad har funnet det nødvendig å benytte utelukkelse av innsatte som virkemiddel for å hindre spredning av Covid-19 i fengsel, opplyser Kriminalomsorgsdirektoratet.
Advokatbladet 26.01.2021
Innstillingsrådet for dommere har innstilt Bodø-advokat og SANDS-advokat.
Advokatbladet 26.01.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt