AddToAny

To DN-saker om Morgenbladet har blitt slettet kort tid etter publisering

To DN-saker om Morgenbladet har blitt slettet kort tid etter publisering
- En ren tilfeldighet, sier nyhetsredaktør. Utpå kvelden torsdag 26. september kunne Dagens Næringsliv-lesere på nett få med seg en artikkel med tittel «Nå er det flere redaktører enn journalister i Morgenbladet».
Artikkelen kom i dagene etter nyheten om at en rekke medarbeidere tok sluttpakke i avisa.

Men saken lå bare ute i en halv time før den forsvant.

Avpublisert sak 26. september. Skjermdump.

Fredag 6. desember skjedde noe lignende:

En nettartikkel ble publisert hos DN, med tittel «Morgenbladet-styret fikk oversikt over sykmeldte i avisen - meldt inn til Datatilsynet». Denne saken lå ute i bare noen minutter før den ble avpublisert.

Både DN og Morgenbladet har NHST-konsernet som hovedeier, og DN-sjef Amund Djuve er også styreleder i Morgenbladet.

Når Journalisten tar kontakt svarer Janne Johannessen, redaktør for nyhet og dagsorden i DN, at det ikke finnes noen sammenheng mellom tematikken og avpubliseringen.

Ifølge Johannessen ble saken i september publisert ved en misforståelse. Meningen skal ha vært å publisere denne NTB-saken om et annet aspekt i Morgenbladets situasjon.

Saken fra desember var under arbeid og ikke ferdig, og ble publisert ved en glipp, forteller redaktøren.

Avpublisert sak 6. desember. Skjermdump.

- Det er naturligvis ikke bra at vi publiserer saker som ikke er ferdige, og vi har gått opp rutinene våre for å unngå at slikt skal skje i framtida. Men det er en ren tilfeldighet at dette var to saker om Morgenbladet, sier Johannessen.

- Ingen som helst sammenheng med at sakene er det man kan kalle kritisk dekning av en avis med samme eier som DN?

- Det er riktig oppfattet. Etter mitt syn har vi dekket konflikten i Morgenbladet tettere og mer kritisk enn de aller fleste. Vi har vært nyhetsledende der, og i høyeste grad drevet kritisk journalistikk, sier Johannessen.

- Er saken fra 6. desember fremdeles under arbeid, med tanke på publisering senere?

- Hva som er status for upublisert materiale i DN, kan jeg nesten ikke kommentere i andre medier.

- Hva med saken fra 26. september?

- Den saken ble ikke publisert i etterkant heller. Igjen så regner jeg dette for upublisert materiale selv om det var ute i noen minutter ved en glipp. Da blir det feil av meg å gå inn i detaljdiskusjoner om våre journalistiske vurderinger.

Journalisten har for øvrig fått innsyn i en avviksmelding som viser at DN iallfall hadde dekning for tittelen i saken fra 6. desember.

Image-text:

Janne Johannessen, redaktør for nyhet og dagsorden i Dagens Næringsliv. Foto: Caroline M. Svendsen

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Svarer Josimar-redaktøren. Halvard Helle svarer på innlegget til Josimar-redaktør Håvard Melnæs. Jeg legger merke til at Håvard Melnæs ikke kommenterer innholdet i PFUs kjennelse fra onsdag med et eneste ord.
Journalisten 28.11.2020
Halvard Helle blander epler og pærer. Den etiske forpliktelsen til å verne en kilde forutsetter at dette er avtalt. Advokat Halvard Helle og pr-rådgiver Hans-Christian Vadseth synes å ha misforstått dette.
Journalisten 28.11.2020
Mener advokat-kritiker ikke bryr seg om presseetikk. Josimar-redaktør Håvard Melnær svarer på kritikken fra advokat Halvard Helle. I et svulstig forsøk på å kapre nye klienter, poserer HH som en anstendig advokat som bryr seg om presseetikk.
Journalisten 28.11.2020
- Det ble umulig å vite hvem jeg kunne stole på. Dette er kapittel 1 i en dokumentar i tre deler. Les kapittel 2 her og kapittel 3 her. «Haha! Hvordan er det å være glemt?
Journalisten 28.11.2020
- Jeg holdt aldri tilbake hva dette gjorde med meg. Dette er kapittel 2 i en dokumentar i tre deler. Les kapittel 1 her og kapittel 3 her. - Det er ikke SMS-ene som har forårsaket de alvorligste skadene.
Journalisten 28.11.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt