AddToAny

To DN-saker om Morgenbladet har blitt slettet kort tid etter publisering

To DN-saker om Morgenbladet har blitt slettet kort tid etter publisering
- En ren tilfeldighet, sier nyhetsredaktør. Utpå kvelden torsdag 26. september kunne Dagens Næringsliv-lesere på nett få med seg en artikkel med tittel «Nå er det flere redaktører enn journalister i Morgenbladet».
Artikkelen kom i dagene etter nyheten om at en rekke medarbeidere tok sluttpakke i avisa.

Men saken lå bare ute i en halv time før den forsvant.

Avpublisert sak 26. september. Skjermdump.

Fredag 6. desember skjedde noe lignende:

En nettartikkel ble publisert hos DN, med tittel «Morgenbladet-styret fikk oversikt over sykmeldte i avisen - meldt inn til Datatilsynet». Denne saken lå ute i bare noen minutter før den ble avpublisert.

Både DN og Morgenbladet har NHST-konsernet som hovedeier, og DN-sjef Amund Djuve er også styreleder i Morgenbladet.

Når Journalisten tar kontakt svarer Janne Johannessen, redaktør for nyhet og dagsorden i DN, at det ikke finnes noen sammenheng mellom tematikken og avpubliseringen.

Ifølge Johannessen ble saken i september publisert ved en misforståelse. Meningen skal ha vært å publisere denne NTB-saken om et annet aspekt i Morgenbladets situasjon.

Saken fra desember var under arbeid og ikke ferdig, og ble publisert ved en glipp, forteller redaktøren.

Avpublisert sak 6. desember. Skjermdump.

- Det er naturligvis ikke bra at vi publiserer saker som ikke er ferdige, og vi har gått opp rutinene våre for å unngå at slikt skal skje i framtida. Men det er en ren tilfeldighet at dette var to saker om Morgenbladet, sier Johannessen.

- Ingen som helst sammenheng med at sakene er det man kan kalle kritisk dekning av en avis med samme eier som DN?

- Det er riktig oppfattet. Etter mitt syn har vi dekket konflikten i Morgenbladet tettere og mer kritisk enn de aller fleste. Vi har vært nyhetsledende der, og i høyeste grad drevet kritisk journalistikk, sier Johannessen.

- Er saken fra 6. desember fremdeles under arbeid, med tanke på publisering senere?

- Hva som er status for upublisert materiale i DN, kan jeg nesten ikke kommentere i andre medier.

- Hva med saken fra 26. september?

- Den saken ble ikke publisert i etterkant heller. Igjen så regner jeg dette for upublisert materiale selv om det var ute i noen minutter ved en glipp. Da blir det feil av meg å gå inn i detaljdiskusjoner om våre journalistiske vurderinger.

Journalisten har for øvrig fått innsyn i en avviksmelding som viser at DN iallfall hadde dekning for tittelen i saken fra 6. desember.

Image-text:

Janne Johannessen, redaktør for nyhet og dagsorden i Dagens Næringsliv. Foto: Caroline M. Svendsen

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Medieforsker vil ha mer journalistikk om hvordan klimaet endrer samfunnet.
Journalisten 22.01.2020
Jonas Ibsen Brynildsrud skal lede byrået. Schibsted Partnerstudio blir Norges største innholdsbyrå etter sammenslåing.
Journalisten 22.01.2020
NRK har tapt flest lyttere. Radiolyttingen har gått kraftig ned i løpet av det siste året. Ifølge ferske målinger er det NRK som har tapt flest lyttere.
Journalisten 22.01.2020
Første forklaring i retten. Mandag og tirsdag har en kvinne i 20-årene forklart seg i Oslo tingrett om voldtektsanklagene hun gikk til politiet med i 2015.
Journalisten 22.01.2020
Høyesterett har tidligere forbydd etterforskning av journalisten av hensyn til kildevernet.
Journalisten 22.01.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt