AddToAny

Diabetesressurser i bokform

Diabetesressurser i bokform
- Evnen vår til å håndtere de psykologiske utfordringene som er knyttet til diabetes, må ses på som ressurser og ikke som tilleggsbelastninger, sier psykolog Jon Haug. Nå er snart boka «Diabetespsykologi» her.
Siden 1979 har Jon Haug jobbet spesielt med diabetes. Det startet med forskning på de psykiske konsekvensene av et liv med diabetes type 1, der han fulgte pasienter ved Aker sykehus gjennom tre år. Etter hvert forsto han at det ikke var negative psykologiske følgetilstander som var det sentrale.
- Det viktigste var å få beskrevet de utfordringene som skal håndteres, sier han.
- Jeg så snart at disse utfordringene er spesifikke for diabetesen, at de er forankret i selve sykdommen. Utfordringen ligger i å gjøre dine egne ressurser tilgjengelig for å håndtere diabetesen. Det betyr rett og slett å ta i bruk de psykologiske egenskapene som vi mennesker er i besittelse av. Disse er knyttet til vår evne til å forstå og til å behandle alt sykdommen stiller oss overfor. Enhver kronisk kroppslig sykdom
Gå til mediet

Flere saker fra Diabetes

I Diabetikeren 2-72 vies livets heteste eliksir, kaffe, litt velfortjent plass. Men ikke uten nåde.
Diabetes 05.04.2022
Diabetesforbundet har inngått avtale med Skykontoret AS som leverandør av nytt medlemssystem.
Diabetes 05.04.2022
17. februar var Diabetesforbundet invitert til Stortinget for å møte helsepolitikere fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet.
Diabetes 05.04.2022
I påsken koser vi oss med god mat og god drikke. Her er åtte forslag som passer til påskematen, og som inneholder lite sukker.
Diabetes 05.04.2022
690 kilometer med snø og is. Strålende sol. Åtte timer på ski hver dag, med en pulk på 90 kilo. Og et blodsukker som var helt perfekt. Arne-Henrik Sandnes opplevde drømmeturen da han krysset Grønland fra kyst til kyst.
Diabetes 05.04.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt