Helsefagarbeideren
12.09.2018
Fra januar neste år ruller en ny eldrereform ut til kommunene. Dette bør du vite for å være forberedt.
De store ordene
Regjeringen signaliserer en ny og bærekraftig politikk som skal sikre alle innbyggere en god og trygg alderdom. Det innebærer både bedre tjenester og tilbud, men også et samfunn der eldre får brukt sine ressurser. Tidligere reformer har ofte handlet om systemer. Leve hele livet handler om mennesker. Det som er viktigst i livet. Fellesskap, aktivitet, god mat og helsehjelp.
Ernæring og måltider Penger til de flinke
Kommuner som omstiller seg i tråd med reformen vil prioriteres ved utdeling av midler i allerede eksisterende ordninger. Det er usikkert hvor mye øremerkede midler reformen vil utløse. I følge eldreminister Åse Michaelsen, er det så langt bevilget 12,5 millioner.
Lær av de beste
Reformen ønsker mer erfaringsutveksling mellom kommunene, så gode løsninger kan spres. Det skal opprettes regionale læringsnettverk der kommuner kan dele erfaringer og lære av hverandre.
Alle kommuner bør ha kjøkken- og matfaglig kompetanse i helse- og omsorgstjenesten, uavhengig av hvor maten produseres. Eldre bør få større mulighet til å velge hva de vil spise og dele et godt måltid med
Gå til medietRegjeringen signaliserer en ny og bærekraftig politikk som skal sikre alle innbyggere en god og trygg alderdom. Det innebærer både bedre tjenester og tilbud, men også et samfunn der eldre får brukt sine ressurser. Tidligere reformer har ofte handlet om systemer. Leve hele livet handler om mennesker. Det som er viktigst i livet. Fellesskap, aktivitet, god mat og helsehjelp.
Ernæring og måltider Penger til de flinke
Kommuner som omstiller seg i tråd med reformen vil prioriteres ved utdeling av midler i allerede eksisterende ordninger. Det er usikkert hvor mye øremerkede midler reformen vil utløse. I følge eldreminister Åse Michaelsen, er det så langt bevilget 12,5 millioner.
Lær av de beste
Reformen ønsker mer erfaringsutveksling mellom kommunene, så gode løsninger kan spres. Det skal opprettes regionale læringsnettverk der kommuner kan dele erfaringer og lære av hverandre.
Alle kommuner bør ha kjøkken- og matfaglig kompetanse i helse- og omsorgstjenesten, uavhengig av hvor maten produseres. Eldre bør få større mulighet til å velge hva de vil spise og dele et godt måltid med